Как се пречистват полускъпоценните камъни

3
210
Добави коментар

Както всичко останало и нашите кристали и полускъпоценни камъни имат нужда от грижа, за да изглеждат добре и да имат добра енергия.

Кои са начините за пречистване и зареждане на Камъните? Вода – най-лесно е да оставите своя камък под течаща вода, за да пречистите неговата структура и да премахнете праха от него. Не е нужно да използвате препарати и е важно водата да не бъде топла. Достатъчни са и 30 секунди под струята, за да бъде вашият камък пречистен и зареден.Купичка с кристална Морска сол за вашите бижута с кристали и камъни. Свикнали сме да не сваляме нашите пръстени, но това не е добре нито за кожата на ръцете ни, нито за кристалите в бижутата. Поставете купичка с едра морска сол на нощното шкафче или в банята и слагайте пръстените с камъни да се презаредят вечерта или когато се сетите. Купичка, поставена в кухнята също би свършила работа да поставите бижутата там докато готвите – и без това не е хигиенично да обработвате храна с бижута по ръцете.Лунна светлина. Да оставите своите камъни, сувенири и бижута на терасата или прозореца, за да се заредят на лунна светлина е добре, но само за някои видове кристали като Опал, Лунен камък, Селенит, Оливин, Розов Кварц, Аметист, Халцедон, Ахат, Лабрадорит, Перли и Седеф.Слънчева светлина – поставени на слънце за половин или един час, много камъни се зареждат с нова енергия. Това важи за Цитрин, Авантюрин, Нефрит, Карнеол, Яспис, Авантюрин, Лазурит, СодалитБлизо до запален огън или свещ – разбира се, не прекалено близо – това е начин да заредите освен всички камъни, които се зареждат на слънце и Оникс, Обсидиан, Опушен Кварц и Рутилован Кварц.

Важно е да знаете, че ако камъка се „изтощи“, лесно може да го загубите за известно време – всички сме имали бижута, които не намираме, а после внезапно се оказва, че са били пред нас, но не сме ги забелязали. За да не се случва това, просто отделете малко време да се погрижите за своя камък. Това са начините за зареждане и пречистване на камъни и кристали. Как да „кодирате“ своя камък или какво значи когато камък или кристал се счупи може да прочетете Тук: Как да кодираме своите полускъпоценни камъни Красиви камъни, кристали и бижута и сувенири с тях може да намерите тук: открийте своя полускъпоценен камък

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!