Въпрос на цветно настроение: Какви послания носят дамските рокли през лятото

1
178
Добави коментар
clashbade
clashbade

Показвайки предпочитания към определени нюанси, ние неволно изпращаме различни послания към околните

При избора на облекло и дамски рокли, всяка от нас се води от своите лични предпочитания и често залага на интуицията си. Това е правилният подход, особено когато искаме да подчертаем моментното си настроение и да разкрием част от себе си.

Ако познаваме обаче силата на цветовете, ще знаем винаги какво послание изпращаме към околните.  

Обикновено фокусът на вниманието ни е насочен към нюанси, които отразяват състоянието ни. Когато отворим сутрин гардероба, не е задължително да има умисъл в действията ни – понякога те са импулсивни и идват от подсъзнателните ни нагласи.

Има цветове, които ни отиват и умеят да подсилят външността ни, както и такива, които ни стоят като чужда кожа. Слушайки вътрешния си глас, ние никога няма да сбъркаме, независимо дали дадена рокля до вчера е била любима за нас, а днес вече сме заинтригувани повече от друга.

Коя палитра е правилната за вас

Хората имат типично индивидуално оцветяване на кожата, което може да се групира в четири категории – зима, пролет, лято и есен. Според това разделение познаваме топла, студена, контрастна и приглушена палитра.

Ако искате да разберете към коя се причислявате, може да се доверите на един лесен тест. Погледнете китките си и дали вените ви имат син оттенък. Това означава, че се причислявате към топлия акцент, съответстващ на пролет или есен. Тъмните – кафяви, сиви или светло зелени очи са характерни за зимното оцветяване. На този тип хора пасват ярките и студени нюанси. Символ на лятото са онези, които имат светла кожа и русолява коса. На тях отлично контрастират тъмните тонове. Есенните профили са със златисто или бронзово оцветяване, често присъстват и лунички, косата е кестенява, а очите са зелени, орехови или топло кафяви. За тях е удачно да заложат на меките и наситени акценти в облеклото.

Магията на цветовете, които говорят без думи

Страстни и решителни в червено

Ако сте канена на парти и сте оптимистично настроени, нищо чудно да се спрете на червения цвят рокли, намерили място в гардероба ви. Моделът ще съобразите според обстановката и дрескода, но е гарантирано, че няма да останете незабелязана цяла вечер. Страст, решителност, сила и жажда за живот – ето това символизира червеното.

Умиротворени в зелено

Тоалетите в зелено са за дамите, които обичат да създават хармония, където и да се появят. Те носят надежда и подсказват, че са в мир със себе си. Определено са балансирани личности, което моментално се предава като състояние и на околните.

Спокойни като гладко синьо море

Ако дамската ви рокля е в синята гама, вие ще излъчвате интелигентност, както и желание за комуникация с останалите на събитието. На вас всеки може да се довери, а и няма опасност да предизвикате напрежение – напротив, вие ще приютите всеки като едно спокойно и гладко синьо море.

Време за веселба и летни усмивки

Познахте: няма друг цвят като жълтото, който да предизвиква толкова усмивки! Лятото перфектно му отива и слънчевият тип личности неслучайно го избират неволно. В дреха в този нюанс вие демонстрирате своя оптимизъм и увереност, който несъмнено се предава и на хората, които общуват с вас.

Мистериозни в лилаво

Всяка представителка на нежния пол, която обича да навлиза в дълбочина и винаги търси смисъла на нещата, има поне една рокля в лилаво. Тя е настроена философски към живота и същевременно се отличава с класата си. Бъдете сигурни, че с този тон няма как да скриете своята емоционалност, дори да останете дискретни през цялата вечер.     

Шармантни дамски рокли от Alessa.bg  – кажете чао на посредствеността!