Без Златна топка през 2020 г.

1
145
Добави коментар

От France Football обявиха, че няма да има церемония по връчване на Златната топка през 2020 г. поради извънредните обстоятелства и „липсата на достатъчно справедливи условия“.

Церемонията по награждаването трябваше да се проведе както обикновено през декември, където най-добрите състезатели при мъжете и жените за последните 12 месеца да получат престижните награди Ballon d’Or и Ballon d’Or Féminin.

Това е далеч от нормална година за футбола, като пандемията от COVID-19 спря всички спортове между март и юни. Европейските първенства, които се провеждат на всеки четири години и обикновено имат значително влияние върху наградата, бяха отложени за 2021 г.

France Football пусна изявление, в което разясни, че тези изключителни условия означават „липса на достатъчно справедливи условия“ за провеждане на церемония по награждаването през 2020 г. и така за пръв път в 64-годишната история на Ballon d’Or , тя е отменена.

В допълнение към мъжката и женската Златна топка, трофеите Kopa и Yachine – присъдени през 2019 г. на Килиан Мбапе и съответно Алисън Бекер като най-добър млад играч и най-добър вратар – също са замразени.

Лионел Меси и Меган Рапиноу остават носители на най-големите награди във футбола до декември 2021 година.

Източник: FOTMOB

Категория: Футболни новини

Тагове:
Златната топка, Лионел Меси