Манчестър Юнайтед са в „напреднали“ разговори за трансфер на Джейдън Санчо срещу 80 милиона паунда

1
166
Добави коментар

Манчестър Юнайтед е в „напреднали разговори“ за Джейдън Санчо, като се подготвя да отправи официална оферта в размер на 80 милиона паунда към Борусия Дортмунд.

Юнайтед преследва нападателя от известно време и той остава основна цел на Оле Гунар Солскяер, който се опитва да подобри състава си. Санчо е в отлична форма през този сезон, отбелязвайки 40 гола в едва 44 участия във всички турнири.

Санчо може би е изиграл последния си мач за Дортмунд

Според „трасферния експерт“ Николо Шира, „Червените дяволи“ са постигнали напредък в преговорите с 20-годишния състезател, но споразумение за цената тепърва предстои. 

Ако Юнайтед успее да си осигури участие в Шампионската лига, те ще предложат 80 милиона паунда.

Дортмунд обаче очаква начително повече от това, като според Шира подгласниците в Бундеслигата искат 120 милиона евро (109,4 милиона паунда). Ако се стигне до съгласие, вероятно Юнайтед ще бъде принуден да разбие текущия си рекорд за трансферна такса от около 89 млн. паунда, които те платиха на Ювентус за Пол Погба през 2016 година.

Въпреки това вероятно сделката ще бъде завършена. 90min отчете още през септември, че Юнайтед са уверени в привличането на английския национал през 2020 г. и дори на фона на несигурността от пандемията COVID-19, желанието на клуба никога не е намаляло.

Самият Санчо иска трансфера и ентусиазмът му няма да намалее дори ако отборът на Солскяер не участва в Шампионската лига през следващия сезон. Това е видно и от отказа му да удължи договора си след текущата му дата на изтичане през 2022 г.

Юнайтед са един от малкото клубове, които биха могли да си позволят Санчо в момента. Въпреки че Ед Уудуърд е скептичен към харченето на над 100 милиона паунда в сегашния климат, „Червените дяволи“ могат да си позволят да го направят, ако е необходимо.

Източник: FOTMOB

Категория: Футболни трансфери

Тагове:
Висша лига, Манчестър Юнайтед, Борусия Дортмунд, Оле Гунар Солскяер, Джейдън Санчо