Арестуваха двама тийнейджъри, след като са платили с биткойн, за да видят убийство на дете на живо в Тъмната мрежа

1
107
Добави коментар
setlans
setlans

17-годишните тийнейджъри бяха арестувани в Италия, след като са платили с биткойн, за да гледат на живо, как деца биват сексуално малтретирани, измъчвани и убивани в Тъмната мрежа.

Местната медия Il Messaggero съобщава, че сайтът, в който се излъчват мъченията, позволява на потребителите да избират на какви страдания да бъдат подложени децата, като това става чрез допълнително заплащане.

Италианските правоохранителни органи обясниха:

„Потребителите, които са успели да достигнат до тези мрачни среди, имат право да участват в актовете на сексуално насилие и изтезания над непълнолетни лица, извършвани на живо от възрастни“.

Мъчения на живо

Всяко мъчение, предлагано от сайта, има различна цена. Предлага се и гледане на предварително записано видео, което струва много по-малко от гледането на живо, но и в двата случая, гледането завършва със смъртта на детето. В италианската статия се казва още, че „зрителите могат да поискат да се ампутира ръката на детето или да се полее с врящо олио“. Правоохранителните органи съобщават:

„Исканията на живо наистина струват много пари и осигуряват особено високи печалби на чуждестранните организации, които извършват тези нечовешки действия“.

Двамата тийнейджъри са били издирвани като част от продължаващо разследване, което досега включва 25 души – 19 непълнолетни и 6 пълнолетни – пребиваващи в 13 италиански провинции. Операцията се казва „Delirio“ – делириум на италиански – и се провежда от местните правоохранителни органи.

Вижте още: Какво е Тъмната мрежа? Стряскащи факти, които трябва да знаете

Двамата арестувани са мъж и жена, които са си разменяли подробности, отнасящи се за т.нар. „червена стая“. Мъжът честно е споделял с жената мрачни детайли от предаванията на живо. От тях са иззети компютри, телефони, флашки и други технологии, които тепърва ще бъдат изследвани.

В сайта са открити порнографски видеоклипове с деца, направени самостоятелно от непълнолетни; клипове с деца, някои от които на по 3 годинки, подложени на насилие от възрастни; други видеоклипове с насилие.

Не е ясно дали въпросният уеб сайт е бил спрян или не. Смята се, че заловените зрители са само малка част от всички.

Порнографията и криптовалутите

Псевдонимността на криптовалутите и липсата на държавен контрол върху тях ги правят много подходящи за престъпниците. От тях се възползват сексуални насилници (голяма част от които са педофили), наркодилъри, хакери, наемни убийци и други.

Има много примери за използването на биткойн и други криптовалути, за извършването на порнографски и педофилски сделки. Например, в края на юни, испанските власти свалиха няколко педофилски сайта от Тъмната мрежа, които са използвали криптовалута за транзакциите си.

cointelegraph