Бойко Борисов показа Наско Котарака 3 8026

12
Добави коментар
rusokoska
rusokoska

Бойко Борисов показа Наско Котарака

31.10.2009 19:40 | България

Премиерът Бойко Борисов показа вчера на медиите Наско Котарака. Двамата не се познават, категоричен е Борисов. “Котаракът” всъщност е шеф на строителната фирма “Евробилд България”, която е спечелила проект за строителство на крило от ОДЗ №95 “Омайниче” в жк “Люлин”. То бе тържествено открито вчера с водосвет и молитва. Освен ремонтите в сграда децата имат и нова площадка.
Снимка Михаил Кършовски

“Този е спечелил три конкурса за строеж на детски градини и съгласно казаното от Станишев е “котарак”. Ето ви един котарак, как ти е името?”, пита премиерът младия шеф на строителната фирма “Евробилд България”.

“Наско Иванов”, отговаря плахо той.

“Наско Котарака си вече ти!”, заявява Борисов.

“Не е вярно!”, отвръща Иванов. “Не е вярно, но така казват”, отвръща премиерът.

Фирмата на Иванов е спечелила конкурса за ремонт и строеж в 95-а детска градина “Омайниче” в жк “Люлин” в София. Тя беше тържествено открита вчера. Поводът за шегата бе т. нар. кръг “Котараците”, който според Станишев обслужвал Борисов.

Относно изтичащата информация от ДАНС Борисов заяви, че емоционално погледнато всеки би закрил агенцията днес, за да си гарантира, че повече няма да има за какво да се шуми. Според премиера обаче ще е хубаво, ако в службата не се шамаросват по канцелариите.

“Късмет са имали, че не са се застреляли. Въоръжени хора, на такава възраст, на такива постове, да си разменят шамари и крошета. Аз съм толкова години каратист и дори не мога да си представя, че мога физически да направя нещо на човек”, каза Борисов. Той неочаквано сподели, че агенти са се били не само в сградата на ДАНС, а и на други места, но не пожела да разкрие на кои.

“И на още по-високи нива са си разбивали устите. Някои, които са в парламента, трябва да се държат далеч от властта, защото не случайно са разбили всичко”, каза премиерът и обеща в понеделник да се срещне със служителите на ДАНС.

Относно скандала с фискалния резерв Борисов предупреди, че договорите на Орешарски с банката са на неговото бюро и ако още веднъж някой се обади, ще ги извади, с риск да се събори държавата.

Преди това премиерът откри срещата на информационните агенции от Югоизточна Европа и Черноморския регион, организирана от БТА. Той съобщи, че с гръцкия си колега Георгиос Папандреу са се договорили за обща балканска среща “Не на омразата”. “Докато всички държави на Балканите не влязат в ЕС и НАТО, няма да има спокойствие и просперитет”, каза Борисов.

Ирена КОЛЕВА, Соня СПАСОВА

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти