Умалелите детски дрехи: Какво да сторим с тях и на кого да ги дадем

1
146
Добави коментар
clashbade
clashbade

Покупката на детски дрехи е актуална през всеки сезон, а същото количество изведнъж се оказва непотребно и се чудим къде да ги приберем.

Децата растат толкова неусетно, че макар това да се случва пред очите на родителите им, те винаги са изненадани от бързите промени, които настъпват с тях. Това е нормалното стечение на нещата и ние можем само да се радваме, че всеки сезон крачетата са с поне номер нагоре, а наличните детски дрехи са значително умалели. 

Остава висящ въпросът обаче, какво да сторим с излишното облекло и на кого да го дадем.

Ето няколко идеи, които със сигурност ще ви бъдат полезни:

 Жест към приятелка или роднина

Ако имате близки с деца на приблизителна до възрастта на вашите, но по-малки, може да им подарите дрешките. Така ще сте доволни, че се носят от мъниче на човек, който е в обкръжението ви и ще бъдете от помощ на майката.

Този вариант не работи, ако децата имат прекалено голяма разлика, защото семейството трябва да помисли къде да ги съхранява, а и след време може да се окажат в не особено добро състояние. Отделна тема е, че и модата на самите детски дрехи се сменя, което също е фактор за повечето хора. 

Социални групи в мрежата

Може да се възползвате от присъствието си в мрежата и да организирате разпродажба на по-запазените дрешки, а останалите да подарите на желаещите потребители. Уточнете предварително дали доставката ще е за ваша сметка или не, за да няма недоразумения впоследствие.

Проучете също има ли съмнителни профили, обявени за некоректни, които може да ви подведат, че искат пратката, а после да ви вкарат в допълнителни разходи, ако не го направят. 

Осъществете контакт с мама в нужда

Ако вече сте изпращали дрехи на някоя майка в нужда, може и занапред да поддържате връзка с нея, за да продължите с предоставянето на умалелите ви находки. При разлика около година или малко повече, това е идеалното съотношение, при което ще бъдете наистина полезни и дрехите щ влязат в употреба.

Благотворителни базари

Отново в социалната мрежа ще откриете различни благотворителни базари, с които се събират средства за лечение на деца. Винаги може да се включите и да подкрепите някоя кауза, като продадете ненужните за вашето дете дрешки.      

Инициативи на Българския червен кръст

БЧК поддържат свои кампании за събиране на дрехи, като за целта бяха поставени контейнери в големите градове на страната. Ако във вашето населено място има такива, това е чудесна възможност. Стремете се дрехите, които отделяте за предаване, да са максимално запазени, за да могат да бъдат наистина от полза за бъдещите им притежатели.

Религиозни храмове

Попитайте в църквата до вас или в района дали приемат дрехи за големи или малки деца. В някои храмове не се ангажират с подобна дейност, но други ще приветстват идеята ви. За вас ще е удовлетворението, че ще попаднат в ръцете на семейства, които са в незавидно финансово състояние и не могат да си позволят покупката на нови дрешки.

Развийте сръчност заедно с детето

Едно нестандартно предложение в тази посока, което ще ви осигури забавление в онези дни, в които си оставате часове наред вкъщи заради лошото време. Може да създадете какво ли не от старите модели, а ако включите и детето в тези занимания, ще стимулирате развитието и на неговата сръчност.

Post Views:
2

Continue Reading