Защо да изучаваме английски език по метода сугестопедия

1
187
Добави коментар
georg4610
georg4610

Няма как да не отчетем факта, че в определен момент от живота на човек винаги се стига до изучаването на чужд език. Може да искате да научите изцяло нов и непознат за вас език, или просто да надградите вече придобитите знания. В не малко от случаите, за които ни споделят нашите приятели от Suggestopediaenglish.com се касае за огромен запас от думи, научени всички граматически правила, но в същото време абсолютна неспособност на хората да ползват говоримо езика.

Това може да е огромен проблем, ако във фирмата в която работите има чуждестранни колеги и английският език е предпочитаната форма за общуване. Така може да ви се наложи относително спешно да вземете мерки, за да може да се справите със служебните си задължения.

Научете лесно и бързо английски език по метода сугестопедия

Дори и да имате предишен опит в тази сфера, който да ви кара да сте песимисти доколко е възможно лесно и бързо да се научи чужд език, ние ще ви предложим решение. Да, напълно възможно и постижимо е всичко това да се случи по обещания начин и сега ще ви обясним как.

Сугестопедията е изцяло български метод, който е създаден от проф. д-р Георги Лозанов през 70-те години на миналия век. Скоро след това той е признат от ЮНЕСКО за оригинална образователна система и бързо придобива не само популярност, но и започва да се ползва по целия свят.

Фундаменталното прозрение на проф. Лозанов, което стои в основата се изразява в следното. Според него при създаването на подходящи условия, човешкият мозък може да разгърне целия си потенциал за придобиване и запаметяване на нови знания.

Подходящите условия се изразяват в това да са изпълнени следните условия:

-Пълно разбирателство, любов и хармония както между отделните ученици, така и техния учител.

-Липса на насилствена комуникация, както и йерархия, която да указва степенуването на участниците

-Игри и занимания, които предразполагат хората да се отпуснат и да не мислят за евентуална грешка, която могат да допуснат. Така с отсъствието на чувството за срам и притеснения, учениците могат да се отдадат изцяло на чутото и видяното.

Това са само малка част от принципите, които може спокойно да очаквате да бъдат приложени, по време на вашето обучение. И ако имате притеснения как точно протича един урок, то чуйте следното.

Дори и при наличието на учебен план, няма как той да бъде приложен винаги и по един и същ начин. Спонтанността е огромна част от този метод. Благодарение на нея, ако групата покаже на учителя, че трябва да продължи още известно време със започналата игра или занимание, той изцяло ще се съобрази. Така ритъмът на учене е такъв, какъвто задава самата група.

За какви хора може да с подходящ този тип обучение по английски език

Сугестопедията е насочена и приложима към абсолютно всяка една група. Може да сте сигурни, че и възрастни и деца преминават еднакво успешно курсовете. И това няма как да бъде другояче, поради пълното зачитане на личностните характеристики и едновременно с това свободния начин, по който се случва учебния процес.