Столична община набира заявления за безплатна подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво

1
211
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

#МислиЧисто

Остават по-малко от 3 седмици, в които домакинствата могат да заявят безплатна подмяна на отоплителните си уреди на твърди горива с екологични такива.

В края на месец май, Столична община обяви начало на кампанията за кандидатстване за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

Формуляри за кандидатстване от физически и юридически лица могат да се подават в съответната районна администрация до 20.08.2020 г.

Главната цел на проекта е подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община чрез намаляване на емисиите на фини прахови частици (ФПЧ10) от битово отопление.

Повече информация, документи за кандидатстване, условия за участие и допустими алтернативи за отопление могат да бъдат открити на страницата на Столична община, като гражданите могат да използват и информационния телефон 02/94 22 444.

 

Видео клип: https://youtu.be/ZTejjykqadY