Роскосмос не поздрави САЩ за успешното завършване на мисията на Крю Драгън

1
164
Добави коментар
redbul80
redbul80

На снимката: космическият кораб „Крю Драгън“ се завръща на Земята. Photo credit : Bill Ingalls/NASA

6 август 2020 г. 07:20 ч.

Светослав Александров. Макар че изминаха вече няколко дни след успешното завръщане на пилотирания космически кораб „Крю Драгън“ с астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли, от Роскосмос продължават да мълчат. Руската космическа агенция не изпрати никакви поздрави – и това не остана незабелязано от местните космически ентусиасти. 

„Вероятно сте забелязали, че от Роскосмос запазиха мълчание след кацането на „Крю Драгън“, макар че след изстрелването те споменаха, че поздравите трябва да бъдат изказани след завършването на полета, а не след скачването към МКС“, съобщи Катя Павлюченко в Туитър. „Аз очаквах на днешната Космическая среда да чуя какво те ще кажат за полета. Но както вече сте видели, ако следите, няма и думичка за „Крю Драгън“. Това е толкова детинско“. 

Думите на Павлюченко бяха посрещнати от разнообразна реакция в социалната мрежа. „А ти чувала ли си някога американците да поздравяват руснаците? Например достигането на МКС за три и половина часа заслужава известно признание, не мислиш ли? Поздравления, че разпространяваш стереотипа за лошите руснаци“, написа потребител с никнейм Vanesa.

„Да, чувала съм поздрав след всеки полет на „Союз“. Ти не си ли чувала?“, отвърна Павлюченко.

https://www.space-bg.org/

https://www.cosmos.1.bg/