ОПАСНОСТИТЕ ОКОЛО РОЖДЕНИЯ ДЕН | | Езотерика и Битие

1
169
Добави коментар
krasimir.kurtevalef
krasimir.kurtevalef

Опасностите около рождения ден зависят от така наченатата дупка на Сатурн, това е период на катарзис. За да преминем през Сатурновата дупка (период) по-леко, е добре да се застраховаме, като спазваме следните правила: Да не се предприема нищо ново, нова работа или нова връзка. Трябва да се освободим от всичко старо, всичко, което ни дърпа назад, от хора, които пречат на развитието ни, от работа, която не ни носи нужното удовлетворение.

Сатурновата дупка или за опасностите, които ни дебнат около рождения ден

Да се избягват съдбоносни решения, защото човек тогава по-лесно е депресиран и не разсъждава съвсем трезво. Когато Слънцето преминава през 12-и дом, който се активира, се засяга и 6 дом – свързан със здравето. Затова са възможни заболявания от вирусен и инфекциозен характер, а при хронични заболявания се наблюдава изострянето им.

 За продължителността се изказват различни мнения. Някои специалисти приемат, че е 40, 45 до 52 дни преди рождения ни ден, а други, че започва двайсет дни преди рождената ни дата и продължава двайсет дни след нея. Движението на Сатурн преминава през всеки зодиакален знак по ред. Той влияе на родените в определена зодия 45 дни преди рождения им ден. През тези общо 45 мъчителни дни, потърпевшият навлиза в някаква особена обърканост, става извънредно податлив на различен вид заблуди, болести и нещастия. Този период носи названието Сатурнов период или е познат на повечето хора като Сатурнова дупка. Често в този приод човек е подложен на изпитания, създават се трудности, възникват препятствия, стават инциденти, травми, болести.

 Всичко това идва да накара човек да прояви повече търпение, смирение и да анализира грешките си. Ако не може да осмисли къде е бъркал, ще се повторят същите ситуации отново и отново. Сатурн е “Господар на Кармата”, планета на Съдбата, на възмездието. В хороскопа ни това е нашата ахилесова пета, принципа на сянката, за която говорят психолозите и Юнг, нашата ограничена и скрита страна в поведенческите ни модели. Слабото място в бронята ни. Позицията на Сатурн в наталната карта показва също така най-важният кармичен урок, който роденият трябва да научи в настоящото си прераждане.

 Всеки от нас е усещал във времето около рождения си ден тревожните симптоми на неблагополучието. Упадък на силите, неопределеност в плановете, необяснима ипохондрия, плачливост, чести спорове с околните, нежелание да прибавим още една година. Не искаме да остаряваме. Това се случва даже с все още младите хора, недостигнали до средната критическа възраст.

 Забелязала съм, че човек започва да изпитва едно вътрешно безпокойство, песимизъм, неудовлетвореност от себе си и от околните, пречки и затруднения в начинанията, лични и професионални разочарования, спад в жизнения тонус, поемане на по-голям товар по грижите за родители и деца. В материално отношение – застрашена е личната собственост, случват се загуби от измами, кражби, повреждане на предмети, отнемане или проиграване на големи суми пари.

Рожденият ден е магически ден, тогава се прокарва мост между Земята и Небето, по който към нас се стича най-скъпия подарък- животворящата енергия на Божията любов. Затова е добре да го проведем тихо и спокойно. Да го отпразнуваме можем и после.

 Тишината и спокойствието създават благоприятни условия за приемането ни на този подарък от небесата. Заедно с енергията в деня на рождението си, ние получаваме и задачата си за предстоящата година до следващия рожден ден и ни се подсказва как по-най-добрия начин да решим предстоящите трудности. Изостря се интуицията ни, дори при някои хора може да се появи ясновидение. В този ден трябва да се обърнем с най-съкровените си желания към Небето, към Бога. Искам да кажа на слушателите, “ценете този уникален ден-денят на своето раждане.

Отделете се от кухата суета и пиянските пирове, от всичко това само ще спечелите повече здраве и щастие.“ После вече можете да го отпразнувате както искате. Подготовката за рождения ден трябва да започне още месец преди това. В деня на рождения си ден ние получаваме енергия, която ни поддържа през цялата следваща година. Дава ни се някакъв лимит и не трябва лекомислено да го пилеем наляво и надясно, което иначе води до изтощение и болести.

 Примерно преди рождения ден всички се чувстваме слаби, изморени, по изнервени, имаме усещането, че сякаш не ни върви в нищо, депресираме се, лесно се ядосваме от дреболии. Много често точно в месеца преди рождения си ден даже се разболяваме. Добре е да знаем всичко това и когато общуваме с някой, на когото му предстои рождения ден, да не се обиждаме на неговата грубост и раздразнителност, да не вземаме нещата прекалено сериозно. После човекът сам ще се осъзнае и ще съжалява за поведението си. Универсалното правило е повече почивка. Да си представим, че Космосът ни дарява с 12 съда с жива вода.

Първите три месеца не можем да си направим сметката добре и започваме да хабим тази вода, разливаме я без много да му мислим. Така постъпваме долу горе и с другите, но когато стигнем до 12-я съд вече, ние имаме ограничено количество вода и трябва да пестим. Така става и с нашата жизнена сила. Това беше изразено метафорично. Добре ще е, ако можем да излезем през това време отпуск, да оставим всички дела, повече да спим, да търсим спокойствието. Да вземаме витамини, защото в този момент имаме най-голяма нужда от тях.

 Човек се приготвя да отпразнува с гости личния си празник и да получава подаръци, а е необходимо точно обратното – да се уединим и да се отдалечим от чуждите очи. Един месец преди и един месец след рождения ден са по-особени от поредните дванадесет месеца. Това е времето на кризите на порастването и служат не само за прибавянето на още една година към възрастта ни. Тяхното главно значение е да напомнят на рожденика за скоротечността на битието.

Автор: Ивелина Пенчева

Тест за наличието на Магии