В какъв цвят свети твоята зодия? | | Езотерика и Битие

1
150
Добави коментар
krasimir.kurtevalef
krasimir.kurtevalef

В какъв цвят свети твоята зодия? Всяка планета излъчва зодия, всеки цвят има честота, всяка чакра вибрира спрямо планети, зодии и цветове. Във всеки цвят има кодиран замисъл на отделната зодия в символични интерпретации. Цветовете внасят допълнително ниво на дълбочина, качество и смисъл на цялостният поглед на зодиакалния знак, планети и седемте основни чакри.

  Цветове, планети, чакри и зодии

 Овен (Марс) Марс в зодия Овен съответства на червения цвят. Качествата, които свързваме с цвета и зодията са активност, страстност, енергичност, прямота, динамичност, импулсивност, пробивност.

 Телец (Венера) Венера в зодия Телец е зелена на цвят, свързва се със спокойствие, упоритост, целеустременост, хармония, равновесие, самоувереност.

Близнаци (Меркурий) Меркурий е управител на зодия Близнаци, негов цвят е жълтото, с качества като лъчезарност, топлота, мекота, остър ум, откритост, възторженост, осъзнатост, яснота, лекота.

 Рак (Луна) Зеленото е и цвета на Луната, който управлява зодия Рак, качествата му са сигурност, стабилност, баланс, удовлетворение, отдаденост, преданост, миролюбивост, чувствителност.

Лъв (Слънце) Слънцето е управител на зодия Лъв, цвета който му отговаря е оранжевото, свързва се с топлота, сърдечност, общителност, жизненост, лъчезарност.

Дева (Меркурий) В зодия Дева планетата Меркурий се представя от кафявия цвят, който е цвета на земята, на стабилността, реализма и домашния уют, той вдъхва сигурност и опора, усърдност, практичност, грижа за другите, дълбока душевност.

Везни (Венера) Розовото е цвета на Венера в зодия Везни, както и синьото, свързва се с дисциплина, хармония, равновесие, безпристрастност, мир, разбирателство, служене, лидерство, удовлетворение, щастие.

Скорпион (Марс) В зодия Скорпион управляван от Марс, отново цвета е червен, но тъмночервен, качествата с които свързваме зодията и цвета са решителност, сила, власт, самоувереност, активност, водачество, амбициозност, страст, любов.

Стрелец (Юпитер) Юпитер е планетата управител на зодия Стрелец, цвета който свързваме с тази планета е индиго, той е израз на духовност, мъдрост, разширение, цялостност, дълбоко разбиране, премахване на ограниченията и задръжките, интуиция.

Козирог (Сатурн) Сатурн в зодия Козирог е кафяв или черен (липса на цвят), качествата са сигурност, стабилност, дисциплина, придържане към нормите и традициите, поставяне на точни и ясни цели, ограниченост, консерватизъм, постоянство, умереност, практичност, зрялост, самоувереност.

Водолей (Уран) Синьото е цвета на Уран в зодия Водолей, проява на осъзнатост, безграничност, вяра, свобода, търсене и преживяване на обективната реалност, на истината, разрушаване на всичко старо, промяна, прогрес, приключение.

 Риби (Нептун) Виолетовото е цвета на Нептун в зодия Риби, неговите качества са вглъбеност, проницаемост, пророческа интуиция, мечтателност, влечение към изкуството и музиката, мистицизъм, съвършенство, идеализъм, вдъхновение, изтънченост.

    Чакрите и цветовете

Всяка чакра е свързана и с определени анатомични области, близо до които е разположена, затова при увреждане на чакрите се разболяват съответните органи. Това е нищо повече от потвърждение на енергоинформационната същност на човек, а също и доказателство за възможността да се прави енергийна диагностика и лечение.

Всяка чакра ‘вибрира’ във вълни близки до тези на цветните лъчи, получени при опита на Исак Нютон, които са част от видимата светлина и за да можем да работим с тях, нашето съзнание ги асоциира с цветове. Тялото има много енергийни центрове, но най-големите са седем. Те се наричат основни чакри. Тяхното цветовото съответствие е:

Червеното съответства на коренната чакра. Червеното се свързва с физическото ниво и е носител на първопричината. То е инициаторът, създателят, новаторът.

Оранжевото съответства на коремната чакра. И в действията, и в мислите си оранжевото винаги се стреми и означава само едно: баланс. Баланс между физическата природа и интелекта.

Жълтото съответства на чакрата на слънчевия сплит и носи енергията на интелектът, който отделя човека от животинската му природа, заложена в неговия биологичен вид.

Зеленото съответства на сърдечната чакра. Зеленото е цветът на природатаи равновесието между множеството постоянно променящи се сили. Зеленото бележи средата между червения и виолетовия край па видимия спектър.
Синьото съответства на чакрата на гърлото. Синьото бележи оттласкването от чисто физическите сфери на живота и навлизането в духовните. Синьото ни дава чувство за дълбочина. Временното потъва в утехата на вечността.

Индигото бележи чакрата на челото, позната като чакрата на третото око. Счита се, че тази чакра все още не е развита в човека напълно. Индигото дава духовното прозрение, дължащо се не толкова на вярата и упованието, както е при синьото, а по-скоро на здравата връзка с живота.

Виолетовото съответства на коронната чакра. Нейното развитие също не е напълно осъществило се в хората днес. С виолетовото прекрачваме отвъд вярата на синьото в духа и интуитивното вникване на индигото в действителността. Виолетовото съзнателно се стреми да разгадае реалността на житейския
процес.

Към страница две

Страници: 1 2