В Северна Корея забраняват кучетата като домашни любимци

1
103
Добави коментар
vocala
vocala

На севернокорейците е наредено да се откажат от „упадъчните и буржоазни“ домашни любимци и да ги предават за „месо в ресторантите“, тъй като страната е разтърсена от недостиг на храна, предаде в. „Дейли Мейл“.

Диктаторът Ким Чен Ун обяви през юли, че притежаването на такива домашни любимци вече противоречи на закона.

„Властите идентифицират домакинствата с кучета – домашни любимци и ги принуждават да се откажат от тях и да ги изоставят или насилствено ги отнемат от тях“, заяви източник на южнокорейския вестник „Chosun Ilbo“.

Скорошен доклад на ООН посочва, че около 60 процента от 25,5 милионното население на Северна Корея са изправени пред „силен недостиг на храна“, който е влошен от международните санкции, наложени на режима заради неговите ядрени програми.

Кучешкото месо се смята за деликатес на Корейския полуостров, въпреки че в Южна Корея традицията да се ядат кучета постепенно заглъхва.

Въпреки това, около един милион кучета се отглеждат във ферми всяка година, с цел да се консумират.

Най-добрият приятел на човека все още е основна точка в менюто на Север, особено в редица специализирани кучешки ресторанти в Пхенян.

Кучешкото месо е най-популярно през горещите и влажни летни месеци, тъй като се смята, че осигурява енергия и издръжливост.

Често сервирано в пикантна супа или яхния със зеленчуци, то е известно и с това, че повишава телесната температура в студените зимни месеци.