Ски писта сред пустинята

1
139
Добави коментар
hlape
hlape

Ски писта сред пустинята

И къде е това, в Дубай разбира се! Това е само началото на едни от строителните подвизи там. Висчко става изклюително бързо със скорост на етаж за една седмица и то в новия квартал наречен Даунтаун, където расте Бурж Дубай, а именно най-високата сграда в света. Интересното е , че все още не се знае точната височина, но казват, но със сигурност ще надмине 800 метра, по слухове . Само за информация , сегашния лидер е в Тайпе Само , който е за сега само с 300 метра повече, екскурзия дубай е мечтана дестинация за много хора , там избират да прекарат меденият си месец много млади младоженци.

Хубаво е да се отбележи, че и Палмите крият не по-малко голяма амбиция. На тези изкуствено създадени острова много известни футболисти както и български са си закупили апартамент. Честа гледка в Дубай са машините изпомпващи пясък. Като проблем може да се водят и камионите и крановете, които са трън в повечето от местните. Част от самите небостъргачи вече се обитават, а в други се строят усилено, и то 24 часа в денонощието. Работниците са предимно азиатци, които разбира се не задават въпроси за експлоатация и някакви човешки права.Но все пак при екскурзия дубай все пак ще ви осигурят нъжното спокойтсвие, не се притеснявайте!

Дубай и Абу Даби са най-известните от общо 7 емирства. Дубай е разположен от2 – те страни на 10 км. Лагуна врязваща се в пустинята The Creek. До грандомания, и модерен Дубай, се стига по едни безкрайно дълги прави пътища, пресичащи разкопаната пустиня. Дубай е един град, който си е повярвал и именно с това така успява. Само преди 2 поколения, негови жители са оцелявали предимно чрез несигурната търговия с фурми и перли, а в днешно време виждате с какво. Влагат се големи суми, за грандиозни архитектурни шедъоври.

Източник: Хоте.Ли

Снимки: WikiMapia