Модни прически за различните форми на лицето

1
162
Добави коментар
svetla58
svetla58

Много често виждаме някоя хубава прическа на известна личност и отиваме в салона, показвайки снимка и казвайки “искам същата прическа”. Но забравяме нещо много важно … Някой може да изглежда страхотно с къса коса или бретон, но ако формата на лицето ѝ не е същото като нашето – можем да сме сигурни, че няма да изглеждаме толкова добре…. Ето кои прически подхождат на различните форми на лицето:

Квадратно лице

Характерна особеност на квадратното лице са широките скули и ясните линии. За да ги изгладите визуално, стилистът Марио Вера съветва да изберете обемни опции. Най-добрият и най-модерен вариант за днес, той смята етажираната прическа с бретон. 

Лице “диамант”

Ако имате тясно чело и брадичка, а скулите ви са широки, типът на лицето ви може да се нарече ромбовидна или „диамант“. Вие сте от онези късметлии, които ще изглеждат най-добре с модна пикси прическа. “Това ще добави обем на челото и ще намали визуално бузите”, казва стилистът An Kon Tran. 

Кръгло лице

„За да направите кръглото лице по-хармонично, то трябва да бъде визуално удължено“, казват стилистите. „Това може да се направи с прическа, чиите предни кичури са със средна дължина до брадичката или малко по-долу.“

Триъгълно лице

За момичета с тясна брадичка и широки скули стилистите съветват да си пуснат коса под раменете и да направят удължен бретон: визуално този трик помага да се “изгладят” чертите на лицето. Дори допълнена с леко изсветляване, тази прическа изглежда много естествена.

Овално лице

Собствениците на овални лица по отношение на прическите също се смятат за късметлии: почти всеки стайлинг им подхожда, така че спокойно могат да експериментират с различна дължина. Но и стилистите са на едно мнение – че карето много подхожда на тази форма на лицето.