Кабала амулет “КЛЮЧ към Чудесата” 1460m

1
151
Добави коментар

Кабала амулет от сребро “КЛЮЧ за ИЗОБИЛИЕ” 1461M

Сребърен ключ с въртяща се монета – гравирана с еврейските букви Samech-Alef-Lamed, което е едно от 72-те имена на Бог.

Свързва се с изобилие, богатство и просперитет.

широчина: 18 мм. / дължина: 39мм.

От едната му страна е гравирана част от молитвата Tikun Klali, която засилва положителните промени в материалния и духовният свят.

А от другата страна поговорката: „Божието благословение ще обогати“.

Висулката е изработено от стърлингово сребро. Горната част на ключа е украсена със сребърна въртяща се монета, гравирана с едно от 72-те Божии имена. Смята се, че комбинацията Samech-Alef-Lamed привлича изобилие и богатство. Сребърното тяло е гравирано с молитва Тикун Клали. Според великия равин, Нахум от Бреслов, Тикун Клали е мощна молитва за изкупление на греховете, инструмент, който засилва положителните промени както в материалния, така и в духовния свят. Ключът е гравиран и с поговорката: „Божият благослов ще обогати“. Според свещените източници на кабалистите ключът е символ на успех и просперитет.

За всички ръчно изработени медальони се използва високо качествено сребро с проба 925.

Долната част на ключа е оформена като еврейската буква Peh (פ), а кухата част на буквата е оформена като еврейската буква Bet в библейски стил. Буквата Пех, която означава богоугодна реч, създава буквата Bet – по този начин символизира Творението, тоест – Бог в Своята реч е създал света.