Клоп иска пълна мобилизация на Ливърпул за финала срещу Арсенал

1
126
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Юрген Клоп настоя, че Ливърпул трябва да е напълно мобилизиран за мача за Къмюнити Шийлд следващия уикенд срещу Арсенал.

Шефът на шампионите заведе играчите си в Австрия за предсезонната им подготовка, организирайки мачове срещу Щутгарт и Залцбург преди пътуванетото до Уембли.

Срещата в събота със Щутгарт се очаква да бъде емоционална за Клоп, при положение че той е страстен почитател на клуба от дете.

Но той основно се фокусира върху това играчите му да тренират усилено и да са във форма преди сезон 2020-21.

Заради отменените международни турнири поради пандемията COVID-19, Клоп се възползва от това, че разполага с пълен състав, а не се налага играчите му да се връщат периодично в началото на новия сезон.

Той каза, че е „наистина щастлив“, че има на разположение пълния състав, добавяйки преди контролата срещу Щутгарт: „Ето защо се опитваме да тренираме колкото е възможно по-често и не се вълнуваме твърде много за мачовете, просто се готвим за тях.“ 

„С този мач ще се опитваме да сме напълно готови за срещата с Арсенал, но дори и след него имаме още две седмици.“

Изказването на Клоп е във връзка с това, че въпреки че финалът на „Уембли“ срещу носителите на Купата на ФА Арсенал ще се проведе на 29-и август, Висшата лига стартира едва две седмици по-късно, като редица зведси на национални отбори ще заминат за кратко със своите страни в междинния период.

Ливърпул започва защитата на титлата си във Висшата лига срещу Лийдс Юнайтед на „Анфийлд“ на 12-и септември.

Германският шеф очаква с нетърпение срещата с Щутгарт в събота, спомняйки си детството си като запалянко на клуба.

„Те са отборът на района, в който съм израснал. Имаше много хора, които подкрепяха Байерн Мюнхен и подобни неща… [но ако] имаше само един клуб, това беше Щутгарт“, каза Клоп пред LFCTV.

„Обичах фланелката, традиционната фланелка винаги беше бяла с червена ивица, голяма. Обичам емблемата и всички тези неща.“

„Като дете бях голям, супер фен. Отдавна бях дете, честно казано, и оттогава се случиха много неща, но със сигурност това е един от любимите ми германски клубове. Това е ясно.“

Източник: FOTMOB

Категория: Футболни новини

Тагове:
Висша лига, Арсенал, Ливърпул