Боуен терапия при хронична умора и стрес

27
198
Добави коментар
physiofixbg
physiofixbg

Усещате се напрегнати и изтощени Силите не Ви достигат. Боледувате често и спите неспокойно. Кажете стоп на стреса и дайте рефреш на тялото си с Боуен терапия.

Със своето деликатно и фино въздействие, тази терапия ще активира вегетативната нервна система и тялото Ви ще влезе в режим на възстановяване, а мислите ще утихнат.

Това е холистична терапия, при която с нежно докосване се активират ключови зони в тялото. То отговаря с фина пренастройка на нервната, хормоналната система и коригира натрупано напрежение в опорно-двигателния апарат. Така, че ако страдате от хронични болки в гърба, усещате напрежение в тялото, имате чести главоболия, тази терапия е подходяща за Вас.

Същност

Отличително е, че по време на процедурата терапевтът прави паузи. Това са необходими почивки, в които тялото Ви подсъзнателно, автоматично се настройва да работи по-балансирано като отговор на нервната система към обработените ключови зони. Дълбоката релаксация в Боуен терапията е резултат от нежното докосване, което се явява вид комуникация с автономната нервна система. Тези външни стимули я вкарват в парасимпатиков режим на работа. Процедурата е с продължителност до 45 мин, но минава някак неусетно и приятно, докато си почивате в полусънено състояние. Желателно е непосредствено след процедурата да се усамотите, по възможност да си почивате и да приемате повече вода.

Честота на посещенията:

Боуен терапия се прави веднъж седмично, тъй като тялото продължава да прави фини промени дълго след процедурата. За оптимален резултат е необходимо да направите две до три посещения, които се изготвят като терапевтичен план, след първоначалната консултация с Боуен терапевт.

В заключение:

Боуен терапията има деликатна природа и прилагането на други терапии могат да повлияят на ефективността на техниката. За това препоръчваме да избягвате други алтернативни решения. Поради естеството на терапията, Боуен може да бъде подходяща за хора от различни възрасти.

Подарете си грижа, подарете си здраве!