Cozy.bg – Списание за Обзавеждане, Интериор и Декорация

2
183
Добави коментар
clashbade
clashbade

Редът и чистотата често пъти взимат своите жертви. Вярно е, че искат време, но това не е основното, което отделяме за цената на подредения дом. Как да се справим бързо и без много усилия?

Ако имаше вярна формула, може би всяка домакиня щеше да е запозната с нея. За съжаление, такава няма и всеки сам открива за себе си кое работи и колко го удовлетворява.

Сами или с помощници

Най–лесният начин е да използваме периодично услугите на фирми за професионално почистване. Така между основното поддържане на дома ще влагаме минимални усилия за опресняване на постигнатото. Не всеки обаче е склонен да се обърне към въпросните услуги. Ако решите да се справите сами с предизвикателствата, ще трябва да се примирите с отделянето на време и енергия за въпросната дейност.

Организация и планиране

Чистотата има нужда от непрекъсната грижа. Няма как да очаквате, че ако разтребите набързо преди лягане ще задържите реда у дома. Нужно е малко повече. Отделяйте си поне два часа за основно почистване в един или повече дни от седмицата. Така си осигурявате допълнително свободно време. През останалите делници ще имате грижата само да допълвате вече свършената работа.

Подреждането е определящо за това колко бързо ще действате. Ако навсякъде цари неразбория, няма как да почистите за час. Научете всички членове на семейството да помагат. Когато всеки знае мястото на вещите и го спазва, рядко ще се натъквате на хаос. Предварителното прибиране и изхвърлянето на всичко ненужно ще ви спести много прекъсвания и лутане. А ако разчитате на услугите на автоматична прахосмукачка, работата ви се улеснява още повече. Все пак резултатите, постигнати от въпросните роботи, понякога са доста спорни. Вие ще решите дали да им се доверите.

Не допускайте прекаленото трупане

Твърде голямото занемаряване води до все по–трудоемък обратен процес. Ако следите периодично и не допускате това да се случва, почистването на дома ще се превърне в бърза и лесна рутина.

Вярно е, че времето е основният ресурс, но колкото и парадоксално да звучи, ако отделяте по малко, ще спестите повече. Не изпадайте в крайности и паника. За всичко има начин. Ако ви предстои голям ремонт, не се нагърбвайте сами с въдворяването на чистотата. Тежките и изтощителни часове няма да ви помогнат да се чувствате добре. Винаги използвайте професионална помощ, когато усетите, че задачите на са по вашите сили. В крайна сметка е да важно да сте доволни от резултатите, а не просто да отметнете задачите като свършени.

 

Професионално почистване на домове и офиси от Reflex – M