Линк билдинг възможности, които не трябва да пропускате

1
148
Добави коментар
hlape
hlape

На всяка консултантска среща с клиенти започваме разговора със следното: Линк билдингът е като цитирането при издателите на книги. Когато една книга получава повече цитати, то тя става по-популярна. По същия начин е и при линк билдинг стратегиите, т.е. при линкването, при изграждането на линк профил на даден сайт.

Сами се досещате, че когато се касае за обратни връзки, много е важно те да са на една тематика. Отново се връщаме на книгите. Не може книга, която е за кулинарни рецепти, да бъде цитирана от книга за програмиране на C+, например. Но, ако говорим за кулинарна книга, която е цитирана от друга кулинарна книга, например книга 1 е за десерти, а книга 2, за общи кулинарни рецепти, включително и десерти, то тогава при цитиране се получава максимален ефект. Отново се доссещате защо, нали? Защото един читател, когато се зачете в книгата за десерти, в един момент ще поиска да прочете и друга книга, за други рецепти, а когато види цитат от друга книга, то той ще си я закупи.

Абсолютно същата логика се използва и от търсещите машини, поне според нас. Естесвено, като прибавим и човешки интелект, и нещата придобиват завършен вид.

С последните ъпдейти в алгоритъма на Google е все по-трудно да се изградят качествени връзки към даден уебсайт. След Penguin ъпдейта, който беше основно за качеството на линковете, а не тяхното количество, много SEO експерти се обърнаха към нови възможности за изграждане на линкове. В тази статия ще ви запознаем с няколко възможности за играждане на линкове, които не са тясно свързани със съдържанието и бяха забравени за доста дълго време. Ето и кои са тези възможности, които не трябва да пропускате, когато изграждате линкове към уебсайта си.

 

Обръщайте внимание на споменаването на бранда ви

Това е една от стратегиите, които трябва да бъдат прилагани от всеки SEO специалист. Споменаването на бранда ви в мрежата трябва да се следи поради няколко причини:

Възможност за линк.
Възможност да участвате в общности, които са заинтересовани от вашия бранд.
Възможност да разберете по-добре как се възприема брандът ви.

Интернет пространството е пълно с информация и данни и понякога е наистина доста трудно да отсеете само информацията, която се отнася до вашия бизнес. Когато става въпрос за бранда ви, трябва да сте активни и да търсите важната за вас информация.

Ето и няколко инструмента, които ще ви помогнат да разберете кога в интернет се обсъжда вашият продукт или бранд.

 Google Alerts
 Fresh Web Explorer от Moz

Анализ на линковете на конкуренцията ви

За всяка успешна линк билдинг кампания анализът на линковете на конкуренцията ви трябва да е първата стъпка, която предприемате. Това е доста лесен начин, който ще ви помогне в няколко насоки – намиране на качествени линкове, по-добро разбиране на клиента и нишата, в която се намира бизнесът му, разучаване на стратегиите, които използват конкурентите ви.

Целият процес е сравнително прост и ясен:

– направете списък с преките ви конкуренти. Не прескачайте тази стъпка, като се опитате да намерите готов списък, а направете ваше кратко проучване.

– направете анализ на линковете на конкуренцията си. Той може да бъде направен с различни инструменти като:

Open Site Explorer на Mox
Raven Tools
Link Assistant на SEO SpyGlass
Ahrefs
Magestic SEO

– проверете линковете на конкуренцията си и ги сравнете с линковете, които вие имате

 

За да придобиете по-добра представа за конкуренцията си обърнете и внимание на информация като:

колко линка има конкуренцията ви и колко клиенти
колко линкове има от един домейн и колко линка има като цяло
какво е разнообразието на anchor текста
колко ключови думи включващи бранда имат и колко ключови думи с точно съвпадение
какъв е вида на линковете
какав е вида на уебсайтовете, от които взимат линкове

Анализът на линковете на конкуренцията ви не трябва да е еднократен. Може да го правите през определен период от време, за да сте сигурни, че не изпускате възможности за нови линкове. Анализът, не само на линкове, а и цялостен одит на сайт ще Ви покаже дали работите в правилна посока, или допускате грешки, имате пропуски.

Естествено, нашата компания може да Ви предложи SEO услуги, като:

Ефективна линк билдинг стратегия.
SEO одит – Технически SEO одит, SEO одит на линковете, анализ на конкуренцията и другите му разновидности (писали сме много статии на тема типове SEO одит).
Цялостна SEO оптимизация.
SEO консултация чрез платформите ZOOM, Skype, Viber или чрез среща на живо в София, или на място, което пожелаете.
Други, само и единствено с цел подкрепа на Вашият бизнес онлайн.

Финални думи. Много често завършваме статиите, които се касаят за изграждане на линкове със следното твърдение: Линк билдингът играе ключова роля за по-добро класиране в Google, както и в другите търсещи машини и това е факт. Линк билдинг техники са все още работещи и вярваме, че ще продължат да работят и занапред, но стига да знаете как да действате. Например, в никакъв случай не бива да се прекалява с линковете, не бива и да се публикуват твърде рядко обратни връзки. Сложността на линк билдинг процесите се крие в това, че SEO агенцията, която ще наемете, трябва да Ви подсигури тематчини ресурси и да съумее да Ви включи, да Ви цитира, ако се върнем отново на началната част на статията.

Естествено, това става по сложен начин.

Можете да ни потърсите, ако желаете СЕО оптимизация или по-специфична, конкретна SEO услуга. Контактната ни информация е налична на сайта, в горната дясна част.

Линк билдинг – помощни ресурси, статии, които също могат да Ви помогнат да подобрите знанията си:

Средна оценка

no rating based on 0 votes

Марка

ВИСЕО ЕООД

Продукт или услуга

Линк билдинг