Преди България – Ирландия: Състави, коефициенти и статистика

1
173
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Националният отбор на България посреща селекцията на Ирландия в двубой от второто издание на надпреварата “Лига на Нациите”.

През тази седмица родните национали ще изиграят два мача от турнира – този срещу Ирландия и в неделя срещу Уелс. Сблъсъците от новото издание на Лига на Нациите се явяват генерална репетиция за плейофа срещу Унгария през октомври.

Преди две години завършихме на втора позиция в групата, което запази шансовете ни за класиране на европейското първенство. Без съмнение това ще подтикне националите към нов подвиг в състезанието, с който ще увеличим вероятността за участие на следващ голям форум.

Георги Дерменджиев повика няколко легионери, като ще заложи на по-голяма част от тях в предстоящия двубой. На вратата ще застане Луков, който направи силен сезон с Локомотив, а пред него ще действат Попов, Димитров, Занев и Недялков.

След гласуване в съблекалнята, за капитан бе избран футболистът на ЦСКА – Петър Занев.
 

 
Очаква се в халфовата линия да оперират Костадинов, Цветков, Краев, Неделев и Галин Иванов, а на върха на атаката да застане Спас Делев.

Последният мач на националния отбор бе в края на февруари, когато загубихме на “Васил Левски” от Беларус.

В началото на миналия септември отново срещнахме Ирландия, но в Дъблин. Тогава Краси Балъков заложи на по-експериментален състав, който загуби с 3:1.

В исторически план имаме 10 мача срещу Ейре, от които сме спечелили 3 и сме завършили наравно 4 пъти. Последната ни победа обаче датира от 1987 г.

Според букмейкърите, България е аутсайдер в двубоя. Palms bet дава коефициент @4.09 за успех на “лъвовете”, докато шансовете на Ейре са оценени с @2.10.

България: Луков – С. Попов, К. Димитров, Занев, Недялков – Цветков, Костадинов, Краев, Неделев, Г. Иванов – С. Делев

Ирландия: Рандолф – Дохърти, Игън, Дъфи, Стивънс – Макарти, Хурикейн, Хендрик, Робинсън, Конъли – Лонг

Категория: Футболни новини