6 явления в модата, които не очаквахме да останат в миналото

1
173
Добави коментар
clashbade
clashbade

Никоя от нас не е допускала вероятността малката черна рокля да бъде изместена от сцената, но в сферата на дамската мода винаги има изненади

За явленията в дамската мода има едно сигурно правило – всичко се променя! А второто, на което неизменно ставаме свидетели, е това, че колелото се върти. Доброто старо време рано или късно се завръща. Разбира се, дизайнерите винаги се стремят да ъпдейтнат версията на своите творения, но ако преди сме смятали за невъзможно чарлстоните отново да се качат на сцената, днес си потвърждаваме за пореден път, че това никак не трябва да ни изненадва.

Някои промени са особено любопитни за наблюдение, защото за тях не сме подозирали, че може да настъпят и дори сме склонни дълго да ги отричаме, преди да ги приемем напълно естествено в ежедневието си.

Да обърнем лек поглед назад, за да се уверим в предизвикателствата, които ни поднасят съвременните тенденции в модата:

Телесният цвят на чорапогащниците

Чорапогащниците, които напомнят като нюанс на кожата ни, са такава класика (или по-точно бяха), че трудно можехме да си представим да предпочетем модел в друг цвят пред тях. Особено за рокли, които трудно се синхронизират с черните тонове. Уви, това клише беше елиминирано окончателно, след като цветните и контрастни визии завладяха тотално подиума. В крайна сметка, градските момичета стават все по-дръзки и разкрепостени, а догмите са скучни и никой не ни задължава да се придържаме към тях.

Кокетните балеринки

Обувките тип балеринки властваха от 2000 година насам, като бяха особено предпочитани за дънки, рокли и панталонки. Днес обаче те все повече биват измествани от сникърсите, ботите или маратонките с висока подметка. Дори мокасините и оксфордките в мъжки стил държат преднина, а романтичното излъчване е все по-голяма рядкост.

Универсалните стилето в бежов цвят

Да помахаме за сбогом (поне за известен период) на семплите стилето в бежово – добре дошли, любими червени обувки! Да, ярките и контрастни на тоалета обувки са топ в момента. Дамите вече не държат да стоят незабелязани в ъгъла, а заявяват присъствието си със смел подход. И така ги съветват модните диктатори…

Чантите през рамо

Тях вероятно почти сте ги забравили вече, защото днес големите чанти продължават да са в духа на тенденциите, но вече са с по-къса дръжка или са се трансформирали в раници. В забързаното ежедневие имаме необходимост от вторите, докато другите бихме избрали по-скоро през уикенда или на разходка. Въпрос на предпочитания и навици.

Практичният часовник

Има нещо, което все още не се е изгубило във времето – часовникът си остава красив и почти задължителен аксесоар, но вече не е просто практична вещ. Ръчните спортни модели бяха предпочитани до скоро и добре се съчетаваха включително с елегантния стил. В момента по-актуални във всеки случай са часовниците като бижу – с тънката каишка или верижка, които подчертават допълнително женствеността.

Класическата мини черна рокля

Няма да ви плашим – почти сме сигурни, че черната рокля няма да бъде изтласкана от първото си място… И все пак, колкото и да е неочаквано, бялата рокля все повече се превръща в неин достоен дубльор. Повечето от популярните дами също избират нея, когато искат да блеснат на официални събития. Ваше право е да се съобразите с техните повели или да се придържате към класиката.      

Алеса е в крак с дамската мода, защото залага на всички варианти – класиката и новостите.

Continue Reading