Продажбите на Xbox Series X и Series S започват на 10 ноември

1
125
Добави коментар
erra
erra

Microsoft разкри и останалите важни детайли за конзолата Xbox Series X – колко струва и кога ще се появи на пазара. Устройството ще се продава от 10 ноември за 499 долара (500 евро в Европа), като тогава ще започнат и продажбите на по-евтината версия Series S, която ще струва 299 долара.

Двете конзоли ще са налични като част от предложението Xbox All Access, което комбинира устройствата с достъп до Game Pass Ultimate за период от 24 месеца срещу фиксирана месечна такса – 25 или 35 долара.

Услугата ще е достъпна и в избрани европейски страни, но сред тях не е България. Догодина обаче ще бъдат добавени и други пазари. Закупилите двете конзоли ще получат и достъп до EA Access като част от Game Pass, което ще им осигури достъп до над 60 игри на EA като Mass Effect и Battlefield.

Заедно с това Microsoft разкри повече за хардуерните възможности на Xbox Series S. Конзолата ще предложи 4 пъти по-висока производителност спрямо Xbox One (3x по-добра графична производителност) и ще поддържа игра с резолюция 1440p при до 120fps. Добавен е и 512GB SSD диск.

Конзолата ще предложи графична производителност от 4 терафлопа спрямо 12 терафлопа в Series X и ще има 10GB GDDR6 RAM вместо 16GB, но на практика ще разчита на същия процесор AMD Zen 2 с по-ниска честота. Няма да разполага с оптично устройство и ще работи само с дигитални игри.

Източник: mobilebulgaria.com

Снимка: techradar.com