5 приятни и лесни начина да се върнете във форма след раждането

1
148
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Месеците, преди да настъпи раждането на дете – един от най-вълнуващите мигове в живота на всяка дама, са изпълнени с трепет и приятни емоции. Организмът на бъдещата майка се адаптира към новите промени, ежедневният й график напълно се променя и е съвсем естествено тя да си изгради нови навици, свързани с повече и по-често похапване и ограничено движение. В края на бременността тези промени дават отражение върху формата на тялото и теглото. За много дами премахването на излишните килограми след раждането е трудно предизвикателство, особено когато трябва да се впише в натоварения ежедневен график. За да влезете бързо във форма след раждането и да постигнете страхотни резултати, можете да опитате разнообразни и приятни занимания, които не отнемат голяма част от вашето време. За пет от начините за оформяне на тялото след раждане ще ви разкажем в настоящата статия.

Промяна на хранителния режим

Храненето играе важна роля за връщане на добрата форма след раждането. Колкото по-балансирано се храните, толкова по-голямо богатство от полезни хранителни вещества ще приемате, а това несъмнено ще окаже благоприятно влияние върху вашия организъм. Наблегнете на храни, които прочистват тялото от токсини и натрупаните мазнини като ядки, пълнозърнести храни и зеленчуци. Стремете се да закусвате обилно и при следващите хранения да намалявате количествата на ястията, така че да постигнете по-бързи ефекти. Ако по време на бременността сте жадували за подсладени храни или безалкохолни напитки, вече е време да ги изключите от своето меню. В зависимост от сезона можете да готвите достатъчно разнообразно, вкусно и полезно. Важно е да се храните здравословно, но не и да гладувате, тъй като в периода след бременността трябва да имате достатъчно сили и енергия. Не забравяйте да хидратирате организма си непрекъснато, защото водата подпомага процеса на превръщане на мазнините в енергия.

Повече движение или спорт през деня

Влизането във форма определено не означава посещение на фитнес залата седмица след раждане. Започнете с кратки разходки и постепенно увеличете времето, което прекарвате навън. Ще се изненадате колко много ползи за вашето здраве има ходенето пеша. Практикуването на подходящи упражнения значително ще ви помогне да върнете мускулния тонус и добрата форма след раждането по-бързо и ефективно. Важно е да не се натоварвате прекалено много и да изпълнявате качествено всички упражнения. Ако сте решили бързо да се върнете към своя тренировъчен режим в залата, можете да използвате часовете преди или след обяда за кратка интензивна тренировка. Повече спортни инструктори препоръчват да се практикува йога, пилатес, плуване или аеробика след раждане, тъй като това са комплексни спортове, които развиват едновременно всички мускули и носят истинско удовлетворение на дамите. Ако сте се фокусирали върху стягане на мускулите на корема, като една от най-трудните за възстановяване след раждането области, насочете се към комбинация от кардио и силови упражнения, подкрепени с подходящ хранителен режим. Трениращите у дома дами могат да включат и най-малкия член на семейството в часовете, отделени за спорт. Повече от сигурно е, че той искрено ще се забавлява, докато вие правите клекове и подскоци, в опит да възвърнете своята форма след раждането.

Посещение в спа центъра

Освен приятен релаксиращ ефект, процедурите в спа центъра носят и редица ползи за здравето и добрата форма. Освен излишните килограми, други съпътстващи промени в тялото на жената след раждането са свързани с образуването на неприятни белези по кожата. Стриите, още познати като тигрови петна, се дължат на прекомерно разтягане и разкъсване на колагеновите и еластинови влакна. Премахването им обикновено е доста трудно, а един от успешните начините за това е престоят в спа центъра. Добре е също така в борбата със стриите да заложите на доказани и с високо качество козметични продукти. Особено подходящ такъв продукт за предотвратяване и намаляване на червените стрии например е R-Stria на световноизвестната марка Biologique Recherche, както и кремът B-stria за успешно справяне с белите стрии. В сауната пък можете да изгорите излишните калории и да изчистите организма си от вредните токсини, а процедурите в парната баня са ефектен начин да намалите теглото. Не забравяйте да изпиете чаша вода след посещението в спа центъра, за да се погрижите за добрата хидратация на организма.

Практикуване на масаж през седмицата

Най-сигурният начин да се отпуснете и да релаксирате в малкото свободни часове през деня е с хубав, енергизиращ масаж. Освен това процедурата на цялото тяло ще отпусне мускулите и ще подейства благоприятно на кожата. Чудите се към кои терапии да се ориентирате? Лимфният дренаж е особено подходящ за изчистване на тялото от токсините и намаляване на целулитните натрупвания. Той се извършва с помощта на етерични масла с дрениращо действие и е изключително мощно средство за увеличаване на лимфния поток. Антицелулитният масаж също се препоръчва от терапевти след раждане, защото значително подобрява кръвообращението и лимфопотока и стимулира премахването на мазнините и задържаните в организма течности. В съчетание със здравословен хранителен режим и физическа активност процедурата възвръща здравия и стегнат вид на кожата и добрата форма след раждането.

За добра форма след раждането, увеличете количеството сън

В първите седмици след раждането почивката не е пълноценна и често се нарушава.  Важно е да си набавяте достатъчно сън за денонощието, за да може тялото да отпочива и да имате енергия за всички дейности. Както знаете, когато организмът е натоварен, метаболизмът се забавя и тялото започва да трупа килограми в желанието да се справи с недостига на енергия. Умората влияе отрицателно върху здравето и обикновено подтиква към нездравословно хранене и по-честа консумация на кофеинови напитки.

Един от най-често задаваните въпроси на всички бъдещи майки е дали могат да си върнат добрата форма след раждането. Има редица примери, които показват, че силната мотивация и позитивното мислене помагат за поддържането на здраво тяло и отлична фигура дори след края на бременността. Покачването на килограмите не бива да е повод за притеснение, защото ви споделихме няколко лесни и определено приятни начина за възвръщане на добрата форма без агресивни диети и гладуване.

Последни публикации в блога

Месеците, преди да настъпи раждането на дете – един от най-вълнуващите мигове в живота на всяка дама, са изпълнени с трепет и приятни емоции. Организмът на бъдещата майка се адаптира към новите промени, По време на лятната ваканция полагаме много усилия да се сдобием със златист тен. Той се образува под влияние на слънчевите лъчи и се дължи на повишеното производство на пигмента меланин в кожата. Ежедневието ни е изпълнено с безброй предизвикателства. В забързания му ритъм понякога трудно намираме време да проведем функционална тренировка във фитнес залата,  особено ако е пълно със спортуващи и се налага да се През последните месеци обръщаме сериозно внимание на своето здраве и се стремим да повишим имунната си система и да стимулираме защитните сили на организма. Това включва също пълноценна почивка и ефективен начин да Тренировките през лятото без съмнение са голямо предизвикателство. В сезона на дългите почивки и безгрижните дни отделяме все по-малко време за спортни занимания. Една от причините са високите температури навън, които оказват сериозно Топли слънчеви дни, дълги разходки по плажната ивица или в планината и повече релаксиращи моменти. Лятото вече е в разгара си и е време да му се насладим пълноценно. Колкото и да обичаме Блажено изживяване за тялото и умиротворяващо спокойствие за ума Съществуват различни методи, които хората практикуват за постигане на пълно спокойствие и релакс. Масажът несъмнено е един от тях. Придобил широка популярност през Кожата се променя през различните сезони в зависимост от климата, начина ни на живот и хормоналните промени в тялото. Тези фактори несъмнено оказват влияние върху ежедневните грижи, които полагаме за своя отличен външен След серията от лежерни дни, през които масово мързелувахме затворени у дома, е време за интензивни и ефективни тренировки във фитнес залата. Лятото наближава, морето ни очаква, а повечето от нас все още