Силата на вашето име – Хороскопи за всяка зодия – народна медицина, здраве, астрология, съдби, секс и зодии

1
143
Добави коментар
atanas.takev
atanas.takev

Номерологичното влияние на името е почти толкова силно върху живота на даден човек, колкото и самата му рождена дата. 

Ако сте си сменяли името по някакъв повод, лесно ще достигнете до тази истина.

В настоящата статия ще ви опиша как да изчислявате числото на името си и

съответно- неговото тълкувание.

Важно е да знаете, че по правило определящо е собственото име, но като допълнение от значение и бащиното, и фамилното, като те също се събират в краен резултат. При условие, че сте по-известни с фамилията си, наблегнете на нейното разшифроване, като разберете отделния й смисъл, а след това добавите допълнителен анализ на собственото плюс фамилното име. Общия сбор от двете имена ще ви подскаже дали двете имена се подкрепят, към какво ви насочват…

От значение е и как се обръщат към вас „галено”. Това може да ви подскаже начина, по който ви възприема даден човек, какво основно впечатление правите.

Интересно е и да си правите комбинации между вашето име и на друг човек, да тълкувате общия сбор. Ще се учудите от резултатите…

Полезно е, когато тълкувате да влагате и известна доза „творчество”, а не да сте „буквалисти”.

Добре е да знаете, че първата буква от името има преувеличено значение, за това е целесъобразно да се вземе предвид и самостоятелно.

И така всяка буква има число, на което отговаря.

Събирате всички числа и редуцирате до едноцифрено число.

Пример: Петя Иванова.

Петя- 7+6+1+3=17, 1+7=8

Иванова- 9+3+1+5+6+3+1=28, 2+8=10, 1+0=1

Петя Иванова- 8+1=9

1- А, Й, Т, Ь

2- Б, К, У, Ю

3- В, Л, Ф, Я

4- Г, М, Х

5- Д, Н, Ц

6- Е, О, Ч

7- Ж, П, Ш

8- З, Р, Щ

9- И, С, Ъ

Тълкувания на числата:

Числото е символизирано от Слънцето. Хора с такава вибрация на името /първата буква на името влияе тази посока/ обичат да са първи, принуждават околните да се съобразяват с тях и винаги намират начин да налагат мнението си. Това са лидери. Имат слънчев и приветлив характер, но не понасят да им четат лекции или да ги ограничават. Ценят свободата си, но могат да бъдат всеотдайни партньори, ако се спечели уважението им. Безкрайно щедри и великодушни са, когато са приели човек в сърцето си. Но не прощават обида и предателство- ще се откажат от всякакви блага, ако трябва да поставят под въпрос собственото си достойнство. В живота постигат уважение и престиж и с каквото и да се заемат, почти сигурно е, че ще го постигнат.

 Числото е символизирано от Луната. Хора с такова число на името /първата буква на името влияе в тази посока/ са много емоционални и сърдечни натури. Тези качества обаче често остават прикрити, както и истинските им дълбоки чувства, тъй като те ги прикриват умишлено, за да не показват уязвимост. Притежават силна интуиция, качества на медиум. Обичат да се грижат за близките си хора и са толкова всеотдайни, че понякога се отказват от собственото си добруване, заради интересите на другите. Не са щастливи, ако нямат с кого да споделят любовта си. Ако са недоволни от нещо се колебаят се между доводи и контрадоводи, защото се страхуват от какво ли не-че ще останат без препитание, че ще бъдат сами, че ще се разболеят и т.н. Все пак трудно „бягат” от променливото си настроение, своенравност, които объркват околните. Истината е, че са сензитивни до болка и поради това доста обидчиви. Умеят да печелят пари, но не са прахосници, пестят за утрешния ден и почти винаги имат банкова сметка…Рядко рискуват и личния, и в професионалния си живот.

Числото е символизирано от Юпитер. Хора с такова число на името /първата буква на името влияе в тази посока/ притежават вродена философска мисъл и почти винаги са позитивно настроени. Всъщност, оптимизмът им често се превръща във вид обаяние, което привлича околните към тях. Но не е лесно да се спечели любовта или да се задържи вниманието на подобни личности. Партньорът им може да е всякакъв, но не и глупав! Те са идеалисти, които винаги си мечтаят за нови хоризонти и по-добро бъдеще. Чуждите страни и непознатото ги привлича толкова силно, че понякога поемат необмислени рискове, след което съжаляват. Много любознателни и надарени оратори, с тях ще обсъждате всякакви теми. Но не се опитвайте да ги манипулирате. Те хващат лъжата почти във въздуха…От тях могат да излязат чудесни посредници, адвокати и прависти. Склонни са обаче повече да говорят и да разпиляват енергията си. Така постигат успехи, предимно благодарение на късмета си, отколкото на упорит труд. Рутината и липсата на „движение” или предизвикателства им действа доста зле…Все пак е целесъобразно да се види и сборът от останалите числа- на фамилията например, които да канализират в по-продуктивна посока намеренията им.

 Числото се символизира от Уран. Хора с такова число на името /първата буква от името влияе в тази посока/ са подчертани индивидуалисти, които се водят от собствените си принципи, а не от мнението на другите хора. Често объркват околните с реакциите си и е трудно да се предвиди с какво са решили пак да ги изненадат. Природно интелигентни, в повечето случаи те живеят в бъдещето, притежават „пророческа мисъл”, но не защото са медиуми, а защото умеят да проследяват причинно-следствената връзка и да предвидят края на едно събитие. Намеренията им почти винаги се увенчават с успех, тъй като знаят как да постигат целите си. Самите те олицетворяват „промяната”, но не приемат някой да им я диктува отвън. Тогава стават твърдоглави и се вкопчват в идеите си. Добрата новина е, че не рядко имат право, така че после спокойно могат да кажат : „Аз нали те предупредих?”. Освен това са претенциозни и своенравни, чувствата се „филтрират” от разума.

Числото е символизирано от Меркурий. Хора с такова число на името /първата буква влияе в тази посока/ са изключително аналитични и способни да забелязват всички положителни и отрицателни страни на хора и събития. Склонността им да се вглеждат в детайлите обаче ги прави по-критични натури от останалите. Освен това трудно прощават вид несъвършенства, тъй като самите те се стремят да бъдат изрядни. Често калкулират ползите и вредите за себе си преди да вземат решение. Ако преценят, че нещо им носи вреда са подчертано практични, не се оставят емоциите да ги водят. Освен това умеят да бъдат убийствено саркастични, ако искат да наранят някого. Отлично боравят с думите, така че могат да намерят добра реализация като писатели, учител, журналисти и т.н. Но не по-зле ще се представят и като предприемачи, търговци, компютърни специалисти например.
Личният им живот е подложен на изпитание, защото аналитичността им не рядко води до отчуждение.

Числото се символизира от Венера. Хора с такова число на името /първата буква влияе в тази посока/ са чувствителни и любвеобвилни натури. Стремят се да ощастливяват любимите си и го правят по един доста изискан начин. Всъщност, те са естети по природа, а луксът и красотата ги привлича на различни нива. От тях могат да излязат страхотни прахосници- такива, които си угаждат на прищевките или пък стиснати скъперници- такива, които се стремят да трупат богатство и разкош. Ако решат да се харесат, се превръщат в изкусителни съблазнители, така че умеят да печелят симпатии и не малко почитатели. Обикновено изглеждат добре, защото външният вид за тях е важен. Винаги са влюбени, ако не в определена личност, то поне в идеята за любов, без която не могат да бъдат щастливи. Поддават се на изкушения и нищо човешко не им е чуждо…

Числото се символизира от Нептун. Хора с такова число на името /първата буква влияе в тази посока/ са интуитивни и сложни натури. Изглеждат кротки и околните се чувстват спокойни в тяхната компания, но под тази привидна маска кипят силни емоции и страсти, високи амбиции. Често такива личности се добират до намеренията си по обиколни пътища, а не чрез пряка агресия. Умеят да бъдат доста убедителни, дори манипулативни, когато се стремят към определена цел. Все пак и състраданието не им е чуждо. По правило обичат всеотдайно и идеализират избрания си партньор. Това може да доведе до попадане в безсмислени, сложни и крайни емоционални преживявания. Склонни са да се тревожат прекалено за бъдещето, така че се стремят към благосъстояние и натрупване на финансови ресурси. Така или иначе такива личности привличат парите и рядко материалното им положение е под средното ниво. Обикновено пътуват и в определен период живеят далеч от родния си дом. В живота им присъства нещо кармично, „пречупващо”, което ги трансформира дълбоко, навежда ги към по-философска мисъл за кръговрата в природата, за съдбата, за смисълът от всичко случващо се и т.н.

Числото е символизирано от Сатурн. Хора с такова число на името /значението на първата буква влияе в тази посока/ са много отговорни и амбициозни. Те са по-скоро прагматични песимисти, отколкото позитивни мечтатели. Рядко бездействат и упорито, почти до фанатизъм преследват целите си. За тях социалният статус и престиж имат преувеличено значение, а мнението на околните винаги се взема под внимание. Рядко обаче си признават, колко важни са за тях другите. Те се разкриват пласт след пласт, както разцъфтяваща роза под утринни лъчи, защото се страхуват да не бъдат наранени или пък, за да не ги възприемат като слаби. Обикновено може да се разчита на тях. Проявяват преданост и лоялност до степен да се превръщат в оръжие на партньорите си, в средство за реализация на чужди намерения.
Богатство е да им бъде приятел човек, но ако се превърнат във врагове стават опасни и отмъстителни. Трудно забравят обида и още по-трудно прощават. Това е число на кармична разплата и задължения.

Числото е символизирано от Марс. Хора с такова число на името /значението на първата буква влияе в тази посока/ са чистосърдечни, инициативни и амбициозни. Според някой древни учения това число е на „съвършенството” и надарява притежателя му с енергия и плам, благодарение на които да се справя с всички предизвикателства. Възможно е тези личности да реагират невъздържано, емоционално и да избухват, но не са злопаметни, а по-скоро добронамерени. „Бързо палят и бързо гаснат”. Приемат трудностите подобно на войн поредната битка. Те се „сражават” смело, а страхът не е определящо чувство за намеренията им. Постоянно кроят планове за бъдещето, а мисълта им е ангажирана с много нови идеи. Често се стремят или заемат ръководни постове, защото мразят да се подчиняват или да им нареждат какво да правят. За тях е важно как изглеждат и за това полагат доста усилия в тази посока. Склонни са да бъдат критични към себе си, до степен да развият комплекси. Но те само ги амбицират да постигнат още по- високи резултати…