Етикет – как трябва да се държи един мъж | gentlemanscode.bg

1
174
Добави коментар
vankaraivanov
vankaraivanov

Макар да изглежда, че понякога маниерите и етикетът изчезват в съвременното общество, те все още имат своето голямо значение. Правилните маниери ни позволяват да се чувстваме комфортно сред другите и обратно – предразполагат околните да приемат един Джентълмен като чаровен, възпитан и начетен мъж. Липсата на познания за това „как да се държим“ на прием, официална вечеря или бизнес среща, неизбежно ще бъде забелязана от гостите или домакина. Това може да ни донесе както моментна критика, така и по-дълготрайни негативни последици като загуба на важни контакти, отхвърляне на мнението ни и липса на уважение.

Етикетът не се проявява само в разговорите, но и при размяна на имейли, публикуване в Социалните мрежи, дори в изпращането на SMS. Ежедневно се изправяме пред десетки ситуации, които изискват да реагираме спокойно, уверено и като истински професионалисти. Важно е да знаем кое е правилно и как да се държим.

Всичко това, а и много повече ще намерите в Gentleman`s Code. Информацията, която представяме е не само любопитна и интересна, тя може да е основата, която да ви помогне да промените своите възгледи, поведение, а и защо не живота си. Етикетът не служи да впечатлите околните – той е средството да сте стилен, без да изневерите на себе си.