Есенна депресия: 7 съвета как да се справим с нея

1
140
Добави коментар
svetla58
svetla58

Тъй като температурите падат бързо с пристигането на есента, също толкова бързо може да дойде и сезонната депресия и усмивката и блясъкът в очите да изчезнат. Оставането вкъщи с любима книга в ръка или гледането на нов сериал не са единствените начини да се измъкнете от това състояние. Ето няколко неща, които ще ви помогнат да се справите с есенната тъга.

Започнете деня правилно

С промяната на сезоните ритъмът на живота се променя и е важно да осъзнаем това и да се напаснем спрямо промените. Всеки сезон има предимства за тялото: през лятото сме по-активни и спонтанни, а през зимата сме спокойни. Важно е да можете да редувате тези ритми.

Изберете правилните аромати

Намерете своя есенен аромат, който ще ви помогне да насочите мислите си към правилната вълна. Например композициите с цитрусови нотки са отлични – те успокояват нервната система. Освен това свързваме различните аромати с някакви спомени, а цитрусовите плодове са свързани с лятото. 

Спомнете си почивката край морето

Ваната с морска сол е сигурен начин да се върнете психически към спокойното крайбрежие на морето. Магнезиевата сол е чудесна за отпускане и възстановяване. След банята може и да си направите масаж с крем, който придава на тялото лек загар.

Прегледайте диетата си

Сега е моментът за храна, която те стопля отвътре: печени кореноплодни зеленчуци, супи, зеленчукови яхнии… Настъпването на студения сезон е чудесна възможност да разнообразите диетата си със сезонни продукти и да експериментирате с вкусни, но здравословни ястия. 

Освежете прическата си

Началото на есента е идеалното време да посетите фризьора си и да се отървете от изсушените от слънцето и морската вода краища на косата. Освен това новата прическа е символ на новото начало. 

Водете дневник за благодарност

Изразяването на благодарност е полезна практика, която помага да балансирате емоционалното си състояние и да повдигнете настроението си. Когато се фокусирате върху нещо, то става по-важно. Ето защо е толкова важно да се съсредоточите върху това, което вече имате, вместо да се тревожите за това, което нямате. Светогледът под мотото „чашата е наполовина пълна“ си струва да се развие “. Можете да започнете с дневник на благодарността, където всеки ден записвате всичките си положителни мисли.

Експериментирайте с грима

Убедени сме, че гримът може да промени живота ви – това е един от най-лесните начини да се развеселиш и да си приповдигнеш самочувствието. Пробвайте различни визии и развихрете фантазията си.