Погребални агенции в София – по какво да познаем качествената услуга

1
178
Добави коментар
georg4610
georg4610

Погребални агенции в София – по какво да познаем качествената услуга

01.04.2019 11:50

1407

Снимка: БГНЕС

Рано или късно в живота на човек идва момент, в който той трябва да се сблъска със смъртта на свой близък. Това не е приятно изживяване и няма как да бъде, но в крайна сметка то е част от живота и трябва да го приемем.

В такъв момент през главата на всеки преминават много и най-различни мисли, но на първо място стои мисълта за това как да изпратим близкия ни човек от този свят по един достоен начин.
Не всеки е запознат с процедурата по извършване на едно погребение, но дори да имаме опит в това, организацията все пак си остава сложно начинание.

Немалко хора прибягват до услугите на погребални агенции, тъй като те имат нужния опит, за да организират едно погребение с всичките нужни елементи и ритуали към него.
Въпреки, че в подобен момент на никой не би му се мислило за сравнение на цените и услугите, е важно да внимаваме към каква агенция се обръщаме, за да не получим некачествена услуга, която да остави горчив отпечатък върху последното „Сбогом“ с нашия близък човек.
Експертите от OmegaFuneral.com днес ще ни разкрият няколко ключови фактора, по които да познаем дали услугата, предлагана от дадена погребална агенция, е наистина качествена.
1. Реакция

Качествените погребални агенции в София веднага изпращат свой погребален агент, който да проведе разговор с близките на починалия.
Бързата реакция винаги е признак за професионализъм, точност и коректност. Неслучайно голяма част от тези агенции работят денонощно.

Ако видите такава, която не е с денонощно работно време или не се отзове веднага на вашите нужди, то определено имате причина да не ѝ вярвате.
2. Предлагани услуги
Услугите са друг признак, който ще ви подскажат какво се крие зад погребалната агенция, която сте избрали.
Големите погребални агенции предлагат пълен пакет от услуги за едно погребение, което включва доставка на ковчег, драперии, цветя, венци, организиране на траурна церемония, кетъринг, транспорт на покойника, както и всичко друго, от което близките имат нужда.

Ако някоя агенция ви предлага само една или част от тези услуги, имате резон да се съмнявате в качеството на предлаганите услуги. Съвсем друга тема е, че ако нямате пълен пакет за едно погребение, това би означавало че трябва да ангажирате повече от една агенция, което значително би оскъпило цялото погребение.
3. Цени
Важно е да знаем, че едно погребение не е евтино, особено ако искаме то да е достойно за паметта на покойника.

Обещанията за ниски цени са повод за притеснение, тъй като това най-вероятно би означавало сериозно спестяване от материали или използването на некачествени такива.
Големите и лицензирани погребални агенции предоставят прозрачни цени на своите сайтове, по които ще може да се ориентирате колко ще струва цялото погребение и ще сте уверени, че това няма да се отрази на качеството.
4. Отношение
Често подценяван фактор, отношението на една агенция към близките на покойника в този така тежък момент за тях, разкрива много за тях и работата им.
Функцията на погребалните агенции не е само да организират погребението на един покойник, но и да бъдат опора на близките му в този тежък момент.
Ако усетите нещо не наред и притеснително в отношението на хората срещу вас, тогава може да имате сериозни съмнения дали си имате работа с професионалисти или просто поредната фирма със съмнителни услуги.
Една наистина добра агенция ще подходи с нужното уважение и правилен подход, както към организацията на погребението, така и към близките, които имат нужда от сериозна подкрепа в такъв момент.

Actualno.com

Етикети:
погребални агенции Погребение опело