Ако ви предстой пътуване до Сърбия трябва да прочетете това

41
738
Добави коментар
vivian90
vivian90

При положение, че ви предстой пътуване до нашата западна съседка – Сърбия, то трябва да сте наясно с новия проект, който е се кодовото наименование “Балкански потребителски мост”. Чрез него ще се гарантират правата на различните граждани в съседните балкански страни. Без значение дали става въпрос за здравеопазване, застрахователни събития или каквото и да било, то този проект цели защита на потребителите в съседните страни чрез взаимна спогодба.

Асоциация Активни потребители започна осъществяването на проект за подобряване възможностите за трансгранично пазаруване със Сърбия.

Проектът се нарича “Балкански потребителски мост” и има за основна цел повишаване на жизнения стандарт и доверието на потребителите от граничния район, като се възползват от предимствата на през граничното пазаруване. Това ще се случи като се установи мрежа между потребителските организации в България и Сърбия, основана на добрите европейски практики. По този начин ще се даде възможност на сръбските потребителски организации, част от проекта, да повишат капацитета си по отношение на правата на потребителите, предвидени на европейско ниво, използвайки опита на асоциация „Активни потребители”.