Колко е важна големината на пениса

1
260
Добави коментар
georg4610
georg4610

Не е тайна, че за мъжете много често големината на половия орган е от водещо значение за определяне на самочувствието им. Не случайно тази част от човешкото тяло бива наричана “достойнство”, което отразява начина, по който представителите на силния пол се отнасят към този свой атрибут.

До колко обаче техните представи са реални, е друг въпрос, върху който може да се дискутира много. След дългогодишни проучвания на голям брой престижни международни институти се оказва, че мъжете имат доста изкривена представа за това какво харесват жените под завивките.

Освен това, представителите на силния пол нямат много реалистична оценка за собственото си място сред своите себеподобни, тъй като липсва обективна база за сравнение.

Как мъжете добиват представа за самите себе си

Представителите на силния пол обикновено нямат добра представа за размерите на собствения си полов орган. Тъй като преобладаващата част от тях не са виждали на живо друг пенис освен своя, те използват като база за сравнение актьорите от филмите в порно индустрията.

От една страна, това е лесно разбираемо, защото все пак повечето господа няма от къде другаде да добият представа за това какво се крие под панталоните на останалите представители на силния пол, освен ако случайно не са видели нечий чужд атрибут.

От друга страна, това е много грешен подход, защото представата, която се добива, е много нереалистична. Актьорите в порно индустрията работят в нея именно защото се отличават с големите размери на своите атрибути и те по никакъв начин не представляват средностатистическия мъж.

Значение за мъжкото самочувствие

Макар че мъжкият полов орган и неговите размери засягат на пръв поглед само жените, това е доста деликатен въпрос, който оказва своето влияние и върху самите представители на силния пол.

Проблемът произлиза от там, че притеснението относно размерите на пениса всъщност може да окаже влияние върху самочувствието на мъжа. В резултат, това е възможно да рефлектира върху качеството на ерекцията, особено ако мъжът няма достатъчно доверие в своята партньорка и изпитва притеснения пред нея. Това нерядко е причина и мъжете да си купуват всякакви уреди за удължаване и удебеляване на пениса.

Това понякога може да означава, че между партньорите липсва доверие и близост, но също така е възможно да се случи и ако връзката е сравнително отскоро и самите партньори все още не се познават достатъчно добре.

Най-неприятното от всичко е, че за представителите на силния пол размерът на тяхното достойнство има всъщност по-голямо значение, отколкото за техните нежни половинки.

Обикновено, ефектите могат да бъдат многостранни, като най-често уязвимото мъжко его рефлектира върху следното:

Краткотраен сексуален акт;
Проблемна ерекция или липса на такава;
Нежелание за редовен секс;
Липса на интерес към удоволствието на партньорката.

Колко важна е всъщност дължината за жените

За жените дължината на члена на техния партньор на практика има изключително малко значение, а за много от дамите това изобщо не е важно.

Дали атрибутът е 8 или 15 сантиметра, на практика това не оказва никакво влияние върху удоволствието от акта и това кара представителите на нежния пол да останат по-безразлични.

Най-интересното всъщност е това, че ако трябва да избират между това да имат партньор с много малък и такъв с много голям член, много дами посочват, в анонимно проучване, че биха се насочили към по-малките размери.

Това се обяснява лесно – често пъти големият член се асоциира с болезненост по време или след акта, а не с удоволствие, както мъжете погрешно считат.

Дебелината на атрибута – до колко е от значение тя

Ако трябва да се избере фактор, който да има някакво значение за удоволствието на партньорката под чаршафите, се оказва, че дебелината на мъжкото достойнство заема много по-важно място и играе много по-голяма роля.

Макар че това отново не е с приоритет, все пак може да бъде с много по-голямо значение за достигането до удоволствие на нежната половинка. Това лесно може да се обясни, тъй като нервните окончания, които водят до оргазъм, всъщност са разположени по стените на лигавицата, а не в дълбочина във вагината.

Тук отново трябва да се подчертае, че става дума за разумни размери и отново прекомерните габарити не се възприемат добре. Ако членът е твърде широк, това лесно може да доведе до нараняване, протриване и болезненост след акта.

Клопката на големия пенис

Много мъже попадат в капана на големината на пениса, мислейки си, че това е най-важното за доставянето на удоволствие на партньорката. Обикновено, жертвите на тази заблуда са господата, които смятат пениса си за много голям.

Те често мислят само за собственото си удоволствие, считайки, че размерите им са достатъчни, за да задоволят любимата си. За тяхно голямо съжаление, дамите често остават силно разочаровани от акта с подобен партньор, защото се оказва, че твърде често не могат да достигнат до оргазъм.

Не рядко жените споделят, че всъщност мъжете с малък пенис полагат допълнителни усилия, защото се притесняват, че дамата ще остане недоволна от представянето им, което рефлектира върху много по-високото качество на преживяването.

Каква е дължината на пениса в световен мащаб

Според дългогодишни проучвания, които обхващат страни от цял свят, средната дължина на пениса е между 12 и 15 сантиметра. В тези граници попадат приблизително около 60% от мъжете на планетата.

Останалите 40 % се поделят между всички останали, като приблизително около 15% от мъжете в света имат полов орган с дължина над 15 сантиметра и около 25% попадат под 12 сантиметровата линия.

Тези статистически данни имат известна географска разпределеност. Така например, по-голямата част от представителите на силния пол, които попадат над границата от 15 сантиметра, всъщност се намират в географския регион на Латинска Америка.

От онези 25%, които са под бариерата от 12 сантиметра, болшинството са от континента Азия. Европа попада някъде на средата на това проучване, като се наблюдава нарастване на средната дължина в посока от Северна към Южна Европа.

Средната дължина на половия орган в Европа е между 12 и 15 сантиметра, тоест точно толкова, колкото е средната в света.

Какво говори покупката на вибратори

Макар че вибраторите не са любими за повечето жени и едва около 1% от дамите по света използват подобен инструмент, все пак статистическите данни отново потвърждават резултатите от проучванията. В повечето магазини за еротични артикули се търсят вибратори със средна големина, макар че дамите могат да закупят всеки размер, който поискат в случая.