Фототапет за малка всекидневна

1
176
Добави коментар
elliz-bg
elliz-bg

Решението да изберете тапет за малка всекидневна като елемент на дизайна може да изглежда непривлекателно, но има много умни и креативни начини да оживите малка стая с разнообразни видове тапети, включително фототапети. Въвеждането на тапети с голям размер в малко пространство може да промени  стаята, като често стената изглежда много по-голяма, а уникалният модел може да добави дълбочина, която иначе не е постижима. Предложените от нас идеи и колекция от модели показват как простото приложение на фототапет може да преобрази съществуващото пространство по нови и вълнуващи начини.

Конвенционалният подход ни казва, че в малките стаи стените трябва да бъдат възможно най-светли и гладки, така че помещението да изглежда по-голямо. На този етап обаче ви съветваме да се разделите за миг с конвенциите, тъй като имаме няколко чудесни алтернативи, от които да избирате, като привличащи вниманието тапети, картини и огледала. По-долу има няколко интересни начина да оживите стените на хола си, за да създадете визуално увеличени стаи.

 

 

 

 

Ако искаме холът ни да изглежда по-голям и искаме да създадем илюзията за повече пространство, фототапетът ще бъде чудесен начин да направите това. Фототапети, подходящо подбрани тематично и по отношение на цвета, създават илюзия, която кара стената да се простира отвъд точката, в която всъщност свършва. Това ще добави дълбочина на стаята в очите на всеки, който влезе в дома ни.

 

 

Идеи за фототапет за малка всекидневна

 

Нека помислим за фототапети за малка всекидневна. Когато става въпрос за малки пространства, повечето хора инстинктивно избират простото решение за заливане на стаята с колкото се може повече бяло, за да изглежда по-голямо и по-просторно. Но това правило не винаги работи. Вместо да се опитвате да „увеличите магически“ стаята с бяло, защо да не си поиграете с цвета и да не отидете в посоката на изображението? Направете малък ъгъл да изглежда незабравим със забавен и неочакван фототапет, който да добави характер към вашия интериор. Препоръчваме да използвате изображения като импровизирани пътеки, мостове или венециански канали. Фототапета в приятни, меки цветове също ще даде страхотен ефект. 3D фототапет, изобразяващ дълга пътека по реката, ще помогне да се създаде илюзията, че стаята изглежда безкрайна, а също така ще създаде атрактивен център на декора.

Зелена стена за повишаване на настроението за малка всекидневна с японска, китайска или английска градина ще създаде красиво пространство, изпълнено с положителна енергия във вашия дом, като същевременно въведе дълбочината на изображението, за да направи стаята да изглежда по-просторна. Използването на зеленина у дома, заедно с успокояващия образ на езерната вода, може да създаде спокойна среда във всяка стая. Когато изпълнявате някоя от тези идеи, струва си да се възползвате напълно от височината на стаята и да разпределите фототапета до самия таван. Тук малка част от ярко бялата стая е превърната в характерна синя стена, която привлича погледа нагоре, за да се възползва максимално от високия таван.

 

 

 

 

 

Как да изберем правилния тапет?

 

Използването на малки шарки или използването на тапети за малка всекидневна само на една стена ще направи стаята да изглежда по-малка. Нека се опитаме да използваме тапет с интересен, но относително голям модел на всички стени – това трябва да увеличи осезаемото пространство в стаята. Що се отнася до цвета, монохромен комплект от бяло, сиво или синьо ще работи най-добре тук. Ако не харесвате шарки, тапетите с цветни или монохромни ивици могат да бъдат добра идея в малка всекидневна. Тези два вида тапети ни дават възможност за десетки комбинации от цветове или шарки, сред които определено ще изберем нещо за себе си.