Климатични особености за избор на покрив

4
163
Добави коментар
kracimira
kracimira

            

   Има ли значение при строеж на сграда какъв наклон ще има покривът? Може ли да отговаря само на  определени естетични показатели, без да имат значение други фактори?  Вие как мислите?

    Ето някой интересни факти за географските райони и основните насоки на градуси и наклони при покривите, с които ще Ви запознаем от строителна фирма МД-90 за Вас.

  В районите където морският вятър е неизбежна част от атмосферните условия, при избор на покрив е важно той да има наклон с диапазон от 10-12 до около 14-15 градуса в зависимост от индивидуалният проект на сградата. В места с характерен планински релеф, при изграждането на функционален покрив е необходимо   да притежава стръмен наклон от порядъка на 40-50 градуса.

   Всичко това може да се обясни по най-простият начин – предназначението на покрива е да предпазва по най-лесният начин сградата да не задържа вода или други частици по своята повърхност с  възможно най-малко съпротива на атмосферните влияния. По този начин се осигурява дълга, безпроблемна експлоатация и живот на покрива.

Повече за изграждане на покриви, независимо дали на нова или стара сграда, може да се обърнете към строителна фирма МД-90 за Варна и област на сайта и блога ни за повече информация, проекти и обекти –  http://www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…