Съветите на Жак Пепен в кухнята и новата книга „Бързо и просто“

1
218
Добави коментар
zatebbg
zatebbg

Легендарният готвач  издава нова готварска книга на 6 октомври, която  е пълна с бързи и прости  рецепти за останалите вкъщи по време на пандемията.

През 2015 година на пазара излиза книгата му  Жак Пепен: Сърце и душа.

Книгата му „Бързи и просто“  е 30-ата готварска книга на легендарния готвач Жак Пепен., много е подходяща за тези които се опитват да разберат какво да приготвят за вечеря. 

„Просто искам да покажа на хората радостта от готвенето, че може да бъде забавно. Не би трябвало да е скучна работа ”, каза той в скорошно интервю по телефона.

Готвене по време на пандемията

На въпрос как се е променило неговото всекидневие по време на кризата с COVID-19, Пепен отговаря, че определено прекарва повече време в грижите за любимата си градина в дома си в Кънектикът. „Имам около 50 домата, които трябва да използвам много скоро, някои от тях все още са зелени, но става студено.“

Пепен навършва 85 години през декември и не планира да намали скоростта. Всъщност дъщеря му предложи следващата му цел за готварските сегменти, които прави, да е ориентирана към празниците. „Тя каза, че идва Денят на благодарността, може би трябва да печете пуйка и да покажете на хората как да я издълбаят.“ Не е точно бързо или просто, но определено трябва да се покаже как всеки може да готви. 

Извадено от JACQUES PÉPIN QUICK & SIMPLE

© 2020 by Jacques Pépin. Photography © 2020 by Tom Hopkins.