Мачовете днес – 7 октомври 2020, прогнози и анализи

1
135
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

След големия успех и 5 от 6 познати прогнози за футбол вчера, днес се прехвърляме към приятелските международни мачове от календара на УЕФА. Тъй като треньорите често експериментират със съставите си, тези срещи са повече за забавление, отколкото за търсене на печалби.

Дания – Фарьорски острови
Датчаните ще поглеждат с едно око към предстоящите мачове в Лигата на Нациите с Исландия и Англия. Неизвестни имена могат да се появят в игра, но въпреки това класата на отбора е безспорна. С Каспер Шмайхел на вратата тима допуска много малко попадения. От последните 8 мача има запазени 6 чисти мрежи. Прави впечатление, че дори и в приятелските мачове датчаните успяват да отбележат немалко попадения. Почивката на част от титулярите ще се отрази на играта безспорно.

Фарьорските острови все още играят в лигата на слабите, но в последните години сякаш излязоха пред тимове като Андора, Малта и Лихтенщайн. Гостите имат 3 загуби в трите срещи с Дания, но те са преди повече от 20 години. Те ще имат важни мачове в Лигата на Нациите следващите дни, като за момента са лидери в групата си с 2 победи от 2 мача.

Въпреки промените, Дания остава фаворит в мача. Предвид силната защите и класата на тима, прогнозата ще е за хендикап с -1,5 гола за Динамита при 1,68 коефициент.

Киипър – Чехия
Кипър буквално удариха дъното със загубата у дома от Азербайджан в Лигата на Нациите. Те са последни в своята група C и трябва доста да се потрудят в следващите мачове, ако искат да не изпаднат при най-слабите. Островитяните са с 5 поредни загуби, а у дома нямат успех от март 2019. Срещу чехите са с отрицателен баланс – две загуби от двата изиграни мача през 2007 година.

Прави впечатление, че чехите не обичат равните мачове. Повече от 30 двубоя не са завършвали без победител при тях, а последния такъв е чак от юни 2017 година. В приятелските срещи тима използва различни играчи и често губи мачовете. Тимът обаче обича да бележи голове, като в последните 10 мача пропусна да се разпише само срещу България.Силен отбор, който победи и Англия преди точно година. Успехът изглежда по-близо до гостите днес, а коефициента е 1,55.

Австрия – Гърция
Австрийците направиха доста силен цикъл за Европейското първенство и спечелиха 4 от петте си домакинства. Те отстъпиха само на лидера Полша, а головата им разлика у дома беше 12:3. В Лигата на Нациите Австрия тръгна много силно, като смаза съперника си Норвегия като гост, но победи само с 2:1. Във втория си мач австрийците обаче загубиха от Румъния и сега очакват с нетърпение подновяването на мачовете. В Австрия през последните години си тръгнаха победени тимове като Германия, Русия, Швеция и Уругвай.

Гърците имат 3 победи и едно равенство в приятелските мачове срещу Австрия от последните 20 години. Във всеки от тези двубои те отбелязаха поне по 2 гола. Последната среща обаче е през 2013 година, а от тогава насам Елините сякаш се представят по-зле. В последните квалификации за европейското гърците имаха само 5 спечелени точки след 7 изиграни мача. В последно време те се позасилиха и постигнаха 3 поредни победи, но останаха извън борда на Евро 2020. След този мач следват две домакинства в Лигата на Нациите – на Молдова и Косово и тимът може да затвърди силната си форма.

Приятелският характер на срещата предполага, че отборите няма да играят на 100% от възможностите си. Все пак и двата отбора обичат да си вкарват голове помежду си, затова ще погледнем към над 1,5 гола в мача и 1,32 коефициент.

 

Категория: Мачовете днес

Тагове:
УЕФА, Лига на нациите на УЕФА