СПА в Унгария – Портал за община Сандански

2
234
Добави коментар
zapoznaise

Едно от естествените чудеса на Европа се намира в Унгария – езерото Хевиз е най-големият термален воден басейн на стария континент. То се намира на северния бряг на езерото Балатон, на два часа път от Будапеща, докъдето можете да летите евтино с Malev Hungarian. Мястото ви предлага уникален средиземноморски микроклимат, и то докато се наслаждавате на приятно топлите и лечебни води.

Езерото Хевиз е дестинация за термални бани още от 4 век, а модерният си лик курортът е формирал през 18 век. Водите са богати на разтворени минерали и газове като въглерод, сяра, калций и магнезий, които спомагат за лечението на множество опорно-двигателни заболявания (сред които и остеопороза и ревматизъм), а също спомага и за бързото възстановяване след тежки травми на ставите и костите.

Флората и фауната на езерото не са много разнообразни, но пък за сметка на това няколко вида бактерии могат да бъдат открити само тук. Учени смятат, че точно тяхното присъствие прави водата толкова благотворна. Освен това, калта от дъното и бреговете на Хевиз също има доказани лечебни свойства.

Malev HungarianИзворите, които пълнят езерото са с различна температура, но след смесването им тя става постоянна – 38.5 градуса. Дебитът на водата, извираща от тях е толкова висок, че цялото езеро се обновява на всеки три дни и половина. Водите са леко радиоактивни, което трябва да бъде взето предвид при баните там – най-добре е да се съветвате с някой от специалистите от околните балнеохотели.

Дали ще отидете на лечение, профилактика или просто за разтоварване, това несъмнено ще е едно прекрасно изживяване. Топлото посрещане, грижата за здравето и настроението ви, както и красивите пейзажи наоколо ще допринесат за един незабравим престой.

Ако си търсите интересни местенца, които да посетите, то разгледайте проект www.hote.li