ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ завърши проекти за 130 хил. лева на територията на селата Обручище и Медникарово

1
170
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“  инвестира повече от 130 000 лева в реновацията и строежа на четири обекта с важно обществено значение на територията на селата Обручище и Медникарово, които се намират в непосредствена близост до централата. Проектите са част от споразумението на компанията за социално сътрудничество с Община Гълъбово.

В село Обручище бяха изградени детска площадка и стрийт фитнес за подрастващите. Площадката е съобразена с най-високите стандарти за безопасност и сигурност на малчуганите, като ремонтът включваше поставянето на специални ударопоглъщащи съоръжения. Бяха монтирани нови, модерни люлки, пързалки и сенчести беседки. Стрийт фитнесът е снабден с всички необходими уреди за тонизираща тренировка на открито – халки, лостове за набиране, съоръжения за натоварване на различни мускулни групи, до които младите хора имат свободен достъп.

„Работим много добре с КонтурГлобал Марица Изток 3“. Винаги са били топли към нас, към децата ни, към жителите на Обручище. Възнамеряваме да продължим добрата си работа и занапред“, каза кметът на с. Обручище Станислав Габровски.

В село Медникарово беше изградена нова автобусна спирка. Подходящо изолирана,  тя дава възможност на жителите на селото спокойно да използват транспортната инфраструктура дори и при влошена метеорологична обстановка. Като част от социалните си проекти „КонтурГлобал“ реновира и кухненския бокс към ритуалната зала на селото – мястото, което събира жителите на Медникарово за всички празнични и други поводи.

„Ако не са „КонтурГлобал“ нещата, които ще бъдат направени в селото, ще са твърде малко. „КонтурГлобал“ е добронамерен към нас, надявам се и в бъдеще работата ни да продължи. Обмисляме неща, по които да работим съвместно“, сподели кметът на с. Медникарово Кирил Кабов.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ е  сред големите работодатели и щедри дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата централа. През последните години  дружеството инвестира над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата са предназначени за местните общности.

„Хората от Обручище и Медникарово са най-близките ни съседи. Именно на тях искаме да дадем от нашата енергия. Затова и така нарекохме проектите си тази година –  „Социална енергия“, каза Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Видео за реализираните социални проекти на компанията, може да намерите ТУК.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).