Исторически парк » Какво можете да видите в Исторически парк?

1
201
Добави коментар
gala.vision
gala.vision

Как бихте се почуствали, ако Вие и екипът ви имахте възможност заедно да се върнете назад в далечното минало? В една паралелна реалност, в която само за ден да преживеете някои от най-великите и значими исторически моменти и събития.

Моменти, които предизвикват, изграждат, учат и припомнят на хората непреходните човешки ценности, гръбнак на всяко общество и организация.

А след това да се върнете обратно:

➔ по-вдъхновени ➔ по-силни ➔ по-смели ➔ по-знаещи ➔ по-единни ➔ по-целеустремени

В Исторически парк това е възможно! Вижте как…

Зони и епохи в Исторически парк

Исторически парк – най-големият културно-исторически комплекс

Исторически парк е най-големият и първият по рода си културно-исторически комплекс, на чиято територия са разположени над 22 уникални пълноразмерни автентични сгради от различни исторически епохи.

Тук малки и големи срещaт героите от миналото и заедно с тях се потопят в света на историята, приключенията и игрите. Със своите 136 декара, големи паркови пространства и автентични сгради с артефакти, Исторически парк предлага на своите посетители едно незабравимо и приказно преживяване.

В атмосфера на спокойствие и хармония с природата, Исторически парк ви предлага да:

се запознаете с българската и балканската история и култура, разглеждайки възстановените по автентичен начин уникални исторически сгради и техният интериор – Праисторическо селище; Тракийски дворец, Мраморен храм на Богинята Майка, три различни гробници, средновековни крепости, ранно средновековно селище и много други;дадете безопасна възможност на децата си едновременно да учат и да се забавляват;се превърнете в герой от миналото, участвайки в исторически възстановки и тематични атракции;опитате автентични, стари рецепти, характерни за времето си (ястията и напитките се приготвят изцяло от български продукти със занаятчийски характер);присъствате на исторически представления и фестивали;преминете обучение по древни бойни изкуства;се запознаете с начина на живот и присъствате на демонстрация с хищни птици – соколи;практикувате конна езда;плавате с лодка;стреляте с традиционен лък.
Местоположение и инфраструктура

Благодарение на екипа от археолози и професори, с които Историческият парк работи, той е изграден като арена, на която историята и миналото оживяват, за да може всеки посетител да ги преживее.

Обектът е разположен на площ от 136 декара. Големите открити площи и автентичните сгради създават отлични условия за активности на открито.

Исторически парк е построен с много ръчен труд и автентични строителни материали като мрамор, камък, дърво, стомана, бронз и мед.

Намира се на 33 километра от град Варна, на международен път Е70 и има отлична инфраструктура: достъп по магистрала; близост до летища; голям безплатен паркинг и най-голямата в България станция за зареждане на електромобили.

На територията на Исторически парк са разположение две заведения за хранене. Менюто е съставено от автентични, стари рецепти, характерни за времето си и регионите на България.

Акцент в асортимента са ястия и напитки, в чиито приготвяне са заложени изцяло български занаятчийски продукти.