Брус Уилис – биография и снимки | Новини – praznuvam.com – Новини – praznuvam.com | Брус Уилис – биография и снимки

26
Добави коментар
vikito
vikito

   Брус Уилис е роден на 19 март 1955 с името Уолтър Брус Уилисън. Роден е във военната база на германския град Идар-Оберщайн в Западна Германия. През 1957 г. семейството му се връща в американското градче Пенс Гроув, щата Ню Джърси. Брус е буйно дете с не много добър успех в училище. Свири в малък оркестър и участва в училищната театрална трупа. След завършването на училище, записва да учи Монтклеърския държавен колеж, за да продължи театралното си образование. През 1979 г. започва да играе малки роли в театри. През следващите 2 години има и малки участия във филми („Първороден грях“ и „Присъдата“). Късметът му проработва през 1985 г. когато го избират да играе в сериала „Съдружници по неволя“ (1985-89). Там е партньор на Сибил Шепърд. За участието си в „Съдружници по неволя“ през 1987 г. е отличен с награда Еми. Следва „Среща с непозната“ с Ким Бейсингър. Филмът, който го издига на върха е „Умирай трудно“.

   Брус Уилис е женен за актрисата Деми Мур от 21 ноември 1987 до 18 октомври 2000. Двойката не дава обясение за раздялата си. Има три деца: Румър Глен Уилис (р. 1988), Скаут ЛаРу Уилис (р. 1991) и Талюла Бел Уилис (р. 1994). Все още поддържат приятелски отношения и делят къща и общ бизнес в окръг Блейн в Айдахо. През февруари 2009 година се оженва за Ема Хеминг на тайна церемония на Бахамските острови.

   През април 2009 г. Брус Уилис подписва договор за Посланик на истината с водка Собиески, и ще участва в специална рекламна кампания.

С дъщеря си Румър играе във френския филм „Заложникът“.

8 интересни неща за Брус Уилис:

Той е левичар.
Понякога носи обица на лявото си ухо, което продупчва още на 14.
Има татуировка на дясното си рамо. 
Поддръжник е на Републиканската партия.
Замества болния Дейвид Летърман в шоуто му на 26 февруари 2003, когато всъщност трябва да му гостува.
Притежава бар „Mint“ и театъра „Liberty“ в гр. Хейли, Айдахо.
Лутеран е.
Говори немски на сравнително високо ниво.

Официален сайт: www.brucewillis.com

Още снимки:

 

Сподели във Фейсбук

Брус Уилис – биография и снимки4.554