Всички у дома са луди по тези бабини кюфтенца уникално вкусни

1
128
Добави коментар
yavkata
yavkata

В арсенала на всяка домакиня има рецепта за кюфтенца, която си е нейна визитка картичка.

Все пак кой не ги обича, а и стават за поднасяне както за вечеря със семейството, така и за пред гости.

В следващите редове ще ви разкрия бабината рецепта за вкусни кюфтенца, с която успявам да пленя всички сетива на всеки, който пристъпи прага на дома ми. Има няколко тънкости, които ги правят неустоими.

За да са вкусни едни кюфтенца е важно да бъдат сочни. За целта ще използваме два вида месо и малко хляб, напоен с мляко.

Продукти:

500 гр. Свинско

500 гр. Телешко

2 гл. лук

1 бр. яйце

Няколко филии хляб

2-3 скилидки чесън

50 гр. Магданоз

Галета

Олио

Зелении

Сол и пипер на вкус

Приготвяне:

На първо място накиснете филиите хляб в прясно мляко. Добре е да използвате стар хляб, а не пресен, защото в противен случай кюфтенцата ви ще станат лепкави.

След това смесете двата вида кайма. Нарежете лука на ситно и го сложете към каймата.

После добавете чесъна, който трябва да минете през преса. Слагате разбита яйце и добавяте няколко лъжици майонеза, ако имате под ръка.

Изцеждате накиснатия хляб от млякото и го добавяте към каймата. Смесете старателно всички съставки, до получаването на хомогенна смес.

Формата и големината е по ваш избор. Може да добавите магданозът към тях. Овалвате кюфтетата в галетата и вече са готови за пържене.

Сложете олио в тигана и изчакайте да се нагрее. После поставете котлетите и ги въртете, докато хванат златиста коричка.

След това добавете малко вода в тигана и намалете котлона. Оставете ги да къкрят около 10-15 минутки и ги покрийте с капака на тигана.

Махнете ги от огъна и те вече са готови. Гарантираме ви, че ще са много пухкави и сочни. Сервирайте ги с картофки или зърнени храни. Може да ги залеете с доматено пюре. /jenata.blitz.bg

Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Messenger