Екскурзия до Одрин и Лозенград, Турция

18
305
Добави коментар
DSTours
DSTours

Автобусна Екскурзия до Одрин и Лозенград от Варна и Бургас

 

 

 

Възможност за шопинг в Одрин;

Отпътуване от Добрич – Варна – Бургас;

Дневни преходи;

1 Нощувка в Одрин;

 

Дати на провеждане:

 

10 – 11 октомври;

24 – 25 октомври;

21 – 22 ноември;

5 – 6 декември;

 

 

Към момента няма изискване за PCR тестове или карантина за пътуване до Турция. Носенето на предпазни маски е задължително на всички места с изключение на жилища и хотелски стаи. 

 

 

 

 

Програма Одрин и Лозенград:

 

 

1 Ден:

 

Отпътуване от Добрич (05:00 ч.) –  Варна (06:00 ч.) през Несебър – Поморие и Бургас (08:30 ч.) за Одрин. Преминаване на българо-турската граница на ГКПП Малко Търново. Пристигане в Одрин около 12 часа на обяд. 

 

Екскурзията започва с посещение на търговски център с намаления „Margi Outlet” и т.нар. Син Пазар. Следва посещение с екскурзовод и беседа на българската църква „Св. Св. Константин и Елена”. Настаняване в хотела. Следобед свободно време за почивка, разходки или пазаруване. По желание посещение на джамията на султан Селим II (екскурзоводска беседа, безплатен вход). Свободно време за разходка и разглеждане на Араста Базар /пазара към джамията, Бедестена.

 

По желание вечеря и дискотека с караоке и възможност за свободно внасяне на собствени напитки: салата, основно ястие (мешана скара) с гарнитура, десерт, вода, безалкохолни, дисководещ (цена: 25 лв. за възрастен; дете 2-11,99г – 15 лв. – заявява се при записване).

 

Нощувка в хотела.

 

 

2 Ден:

 

Закуска и освобождаване на стаите. Посещение на Музея на здравето /музей на Европа за 2004г./ вход: 10 турски лири = 3,00 лева. Следва разглеждане на района Караагач и Старата гара на Одрин (отвън) – гарата е забележителен обект на архитектурата и е считана за “най-красивата гара от Виена до Истанбул“. Свободно време за разглеждане на сградата на гарата, паметника, музея (безплатен вход) и почивка за турско кафе в едно от многобройните кафенета в района.

 

Екскурзията продължава с посещение на складове за перилни препарати на ниски цени и търговски център ERASTA Shopping Centre: най – новият МОЛ в Одрин (футуристичен облик в съчетание с традиционен турски архитектурен стил; предлага световни марки и много добре зареден МИГРОС).

 

Отпътуване за Лозенград (Къркларели) около 15:30 ч. Свободно време в центъра на града за покупки на турски слади на изгодни цени. Вечеря в местен ресторант с прочутите Лозенградски кюфтенца. Отпътуване за България; пристигане в Бургас около 21:30 ч. и във Варна около 23:30 ч.

 

 

 

 

 

Одрин е втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, известен е като града на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни. Любима уикенд дестинация за шопинг и кратка разходка, с възможност за разглеждане на забележителности. Старата гара на Одрин е построена е през 1890г. и е първият в световната история обект на въздушна бомбардировка и разузнаване от въздуха по време на обсадата на Одринската крепост от българската армия на 29 октомври 1912 г. Днес сградата помещава Ректора на Тракийския университет и Факултета за изящни изкуства. В района на Университета се намира музей и паметник, посветен на Лозанския договор от 1923г., с който се уреждат границите и териториите на Гърция и Турция. 

 

 

Цената от 125 лв е на човек, настанен в двойна стая в хотел „Altunhan“ (или подобен) на база закуска. Цена с включена вечеря = 150 лв. За повече информация и резервации, свържете се с офисите на Ди Ес Турс във Варна и Бургас: Попитайте още за оферти за еднодневна екскурзия, без нощувка! 🙂

 

 

 

Пакетната цена включва:

 

– Транспорт с комфортен автобус;

– 1 нощувка със закуска в хотел „Алтунхан“ (или подобен) в Одрин;

– Посещение на Старата гара на Одрин – Караагач; българската църква „Св. Св. Константин и Елена” и джамията на султан Селим II;

– Екскурзоводски беседи на български език във всички обекти;

– Пътни и гранични такси, паркинг;

– Медицинска застраховка;

 

 

 

 

Цената Не включва:

 

– Входните такси за музеи и туристически забележителности: 10 турски лири;

– Мед. застраховка за лица от 70 – 85 год.: доплащане 3 лв.

 

 

 

 

 

 

 

Мнение на турагента:

 

Екскурзията до Одрин и Лозенград е чудесен вариант за уикенд пътешествие с удобно тръгване от Варна и Бургас. Програмата включва посещение на най-известните туристически обекти, пазари и шопинг центрове, където цените в местни турски лири са съвсем изгодни.