9 грешки в грима, които ни карат да изглеждаме уморени

1
142
Добави коментар
svetla58
svetla58

Свикнали сме да крием последствията на безсънните нощи с грим. Понякога наистина работи, а понякога козметиката има точно обратния ефект и ни кара да изглеждаме още по-уморени. Ето кои са най-често срещаните грешки при грима…

Прекомерен грим на очите

Опитът да прикриете липсата на сън с много грим е лоша идея. Когато сте много уморени, по-добре не нанасяйте сенки, а просто извийте миглите си и им сложете спирала. Ако това не е достатъчно, можете да нанесете кремообразни сенка за очи в естествен тон.

Прекалено дебела очна линия

В съответствие с горното, Gato , официалният гримьор на Maybelline New York, отбелязва и друга доста често срещана грешка: дебела очна линия, която скъсява клепача и кара окото да изглежда по-затворено. По-добре е просто да подчертаете линията на миглите с молив и да нанесете минимално количество спирала.

Не оформяте веждите си

Веждите играят огромна роля в цялото ви излъчване. Ето защо, когато се уморим, просто е необходимо да отделим време за тях. Интересен трик е и да ги разрешите нагоре, леко да ги повдигнете и фиксирате с гел – това отворя окото.

Излишен коректор

Това е грешка, която може да не забележим, че правим. Малко количество коректор наистина прикрива тъмните кръгове. Основното е да го прилагате локално – безполезно е да нанасяте коректор по целия си долен клепач, защото той ще се “напука” и очите ви ще изглеждат тежки.

Използване на светъл нюанс коректор за тъмни кръгове

Гримьорите твърдят, че ако използваме твърде светъл тон, тъмните кръгове стават сивкави и умората на лицето е само подчертана. Но ако вече сте си купили прекалено светъл коректор, ви съветваме да го смесите на гърба на ръката си с капка фон дьо тен преди да нанесете.

Матирща пудра за цялото лице

Много честа грешка е да нанесем матираща пудра по цялото лице. Областите, върху които трябва да се нанесе пудра са центърът на челото и брадичката (именно в тази област кожата се омазнява по-бързо), както и на носа. Останалата част от блясъка на лицето ще ви накара да изглежда, че имате стествен и здравословен бясък на кожата си.

Твърде много бронзант

Това е друг продукт, с който е важно да не прекалявате. Бронзантът трябва да се използва само в зони, където слънцето пада по естествен начин. По линията на косата, леко върху скулите и можете да нанесете съвсем леко върху контура на носа – но всичко трябва да е умерено.

Избор на червило, различно от естествения ви тон на устните

Неестественият цвят на устните може да ви накара да изглеждате още по-уморени. Най-добре е винаги да избирате нюанси, които са подобни на цвета на устните ви.

Матово червило

Въпреки факта, че ефектът на кадифените устни отново набира популярност, това не е най-добрият вариант за уморено лице. Ббляскавите червила изглеждат по-привлекателни, защото устните изглеждат пищни и хидратирани. Като цяло сиянието прави кожата ни по-свежа.