5 неподозирани ползи от детските забавления с дървени играчки

1
153
Добави коментар
clashbade
clashbade

Неслучайно играчките от естествени материали са универсални и винаги си остават актуални, независимо от модните тенденции

Ако сте практични родители, ще инвестирате по-често именно в дървени играчки, когато избирате любими вещи за децата си. Подобен избор е оправдан не само, защото те са дълготрайни и винаги остават актуални във времето, а и по причини, че носи редица ползи за подрастващите.

Защо са предпочитани?

Те са изключително подходящи, ако възпитавате детето си по метода на Монтесори. Огромните им предимства са безспорни: екологично чисти, безопасни, стига да са съобразени с възрастта на детето, издръжливи на всякакви предизвикателства, атрактивни и универсални.

Няма какво повече да искаме от играчките, освен да осигуряват за децата ни нови знания и да ангажират вниманието им, за да си осигурим мечтаните пет минути отмора. И това определено е сред характеристиките на дървените играчки, заради които се явяват особено предпочитани от семействата с бебета.

Удачни във всеки период от ранна възраст

Да, както казахме, бебетата също са „клиенти“ на дървените детски играчки. Просто защото те могат, а и е препоръчително, да се употребяват от ранна възраст.

Ето и с какво ще бъдат от полза за вашите деца:

Провокират развитие на сетивата им.
Стимулират въображението им.
Предизвикват ги да наблюдават и да мислят.
Усъвършенстват уменията им.
Подобряват фината си моторика.

Ще забележите, че когато децата играят с конструктори или строят с кубчета, те са особено концентрирани върху заниманието си. Понякога ще се ядосват, че не се справят, но това са емоции, от които не бива да ги лишавате и да бързате да им подавате ръка. Оставете ги да се сблъскат с първите си трудности в живота, за да намерят път и решение сами.

Тези умения ще са им нужни и в последващото обучение в училище, ще им дадат отличен старт и готовност да посрещат проблемите очи в очи, търсейки вариант да ги преодоляват.

Играчките от дървена суровина се рециклират, което е чудесна стратегия, ако се стремим да опазваме околната среда и да даваме пример на децата си за същото.

Сред стандартните видове дървени забавления за тях са влакчетата, които помним и самите ние от детството си. Блокчета, къщички и строителни приспособления също спадат към тази категория. Съвременните модели включват различни варианти на мозайки, триколки, лабиринти и фигурки на хора, животинки и герои. Изключение не правят и музикалните играчки, които винаги са магнит за ушите и очите на малките. Децата обичат да танцуват, да се движат в ритъма на мелодиите и да се забавляват заедно с останалите си плюшени приятели.

Бихте могли да разгледате какви интересни дървени играчки предлага сайтът Guga.bg.