Интересни факти за дигиталния маркетинг

2
247
Добави коментар
hlape
hlape

Интересни факти за дигиталния маркетинг

19.10.2020 SEO & Маркетинг,Дигитален Маркетинг

Вижте нашата компилация от интересни факти за дигитален маркетинг – може би това ще даде повод за размисъл и някои идеи!

1) Комбинирането на видео с реклами на цяла страница драстично увеличава ангажираността на аудиторията. Не е тайна, че хората възприемат видеото много по-добре от обикновения текст. Комбинацията от текст и видео е това, което привлича вниманието по-добре и за по-дълго време!

2) Потребителите не обичат реклами, изкачащи като известия. Изследванията показват, че 73% от хората игнорират тези реклами. Освен това те им доставят неудобство и направо им досаждат.

3) Почти всички онлайн взаимодействия започват с търсачка. Да, SEO е много важно. Вашето присъствие на първите страници на търсачката на ключова заявка за продукт / услуга увеличава шансовете за спечелване на състезанието за първата страница. Около 93% от взаимодействията на онлайн марката са заявки в търсачките.

4) Търговците, които инвестират в анализ на своите цифрови кампании, увеличават продажбите с 25%. Дигиталният маркетинг не се отнася само до пускането на реклами онлайн. Става въпрос и за анализ на резултатите. И също така – за изследването на целевите аудитории, както количествени, така и качествени методи. Онлайн рекламата по същество не се различава от всяка друга: хората я гледат. И вашата задача е да разберете какво биха искали да получат от рекламата и как взаимодействат с нея. Затова анализирайте и изследвайте!

5) 88% от потребителите не се връщат към вашия сайт, ако срещнат някакви проблеми. Продуктът не е добавен в количката, страницата не се зарежда, имейлът за потвърждение на регистрацията не пристига твърде дълго…

Всички тези проблеми не вдъхновяват да продължите да използвате сайта. Ето защо не стартирайте сайт или приложение, докато не сте го тествали за пълна увереност. По-добре е да харчите пари за UX изследвания и да се уверите, че платформата е удобна за използване, отколкото по-късно за загуба на клиенти поради незначителни, но все още значителни проблеми. Пробвайте услугите на W-SEO.com – фирма, предлагаща месечно SEO обслужване.