Изберете безжична камера за сигурност с повишено внимание върху следните характеристики

1
150
Добави коментар
atanase
atanase

Камерата за видеонаблюдение ни предоставя сигурност, по-малко стрес и безопасност, както докато сме си у дома, така и докато отсъстваме. Съвременните смарт безжични камери за сигурност разполагат с толкова голям набор от свойства и качествени характеристики, че често дори надхвърлят функционалността на професионалните охранителни камери. Разбира се, тези умни устройства са създадени така, че да са напълно приложими за домашно използване, както и да бъдат монтирани, включително и незабележимо за останалите, на всяко място в жилището.

Но за да се възползвате от наистина всички страхотни предимства на модерната умна безжична камера за сигурност, добре е да сте наясно с основните принципи за информиран потребителски избор и най-вече за критериите, на които да обърнете особено внимание, когато сте в магазина или пазарувате онлайн. Вижте кои са характеристиките, за които да внимавате и да обмислите с повишена концентрация в избора си за безжична камера за сигурност.

Опция за нощно виждане – да, тя е задължителна и ви е необходима!

По принцип, дистрибуторите на камери ще ви посъветват да изберете модела, който ще пасне на типа, степента и силата на осветлението в помещението, където ще монтирате устройството за видеонаблюдение. Нашият съвет обаче е да се спрете на модел, който ще „вижда“ и предава това, което „вижда“ дори когато е тъмно. Не забравяйте, че нощта е любимото време на крадците!

Не купувайте камера за сигурност без предварително да знаете къде ще я монтирате!

На практика, основният въпрос е къде ще бъде сложена камерата – вътре в жилището или навън. При външната камера, както се досещате, са налични специфични свойства и функции, които от една страна предпазват устройството от външни дразнения и фактори, а от друга – позволяват по-добрата картина, подложена на риск пак поради същите тези фактори. Ако искате вътрешната ви камера да е скрита, обмислете размера и възможността за по-голям обсег. Имайте на предвид, че модерните PTZ камери са най-доброто решение за по-големи периметри, които искате да покриете. Нещо повече – на пазара ще намерите както дискретни камери, така и такива, които действат на принципа на визуално възпиращо средство. Вторият вид са с визия и конструкция, която сама по себе си е достатъчно видима, за да възпре предварително нарушители от нежелани действия.

Само ще гледате или искате и да слушате?

Съвременните безжични камери за сигурност от ново поколение позволяват на собствениците им не само да получават записи от картините, но и в реално време да чуват и виждат какво се случва в обхванатия периметър. Специфичните ви нужди ще определят и специфичния модел устройство, което най-добре ще ви пасне. Преценка се прави и на база дали камерата ще се ползва за частен имот (обикновено постоянното жилище) или на работни площи като офиси, складове и други.

Съвместим ли е избраният от вас модел камера с телефона ви?

Безжичните камери за сигурност обикновено се управляват чрез специализирано приложение. В повечето случаи става въпрос за собствен мобилен ап, изработен от производителя на устройството. За съжаление не всички производители създават мобилни приложения към камерите си, достъпни за всички мобилни устройства. По правило, са налични версии само за iOS и Android. Истината обаче е, че това правило не винаги е спазено.

Безжичната видеокамера за наблюдение е сериозна финансова инвестиция. Ето защо нашият съвет е да избягвате импулсивните покупки, включително и под влиянието на специални отстъпки и намаления. Вместо това, подберете устройството, което изцяло отговаря на вашите индивидуални изисквания и разбира се на съвременните стандарти за качество.