Изграждане на дренажни системи и отводняване на площи

1
171
Добави коментар
kracimira
kracimira

                     

    Изграждането на дренажните системи предпазват задържането на вода в определени участъци и образуването на влага, която обикновено се наслоява през основите на сградата. Затова при ново строителство, независимо дали на жилищни или промишлени сгради е важно да бъдат отведени подпочвените води чрез подходяща дренажна система, която да да дава необходимата гаранция за безпроблемна експлоатация.

   Дренажните системи имат различно предназначение, което зависи от отделните специфични нужди като могат да бъдат както на наемно ниво /линейно или точково/, така и подземни.

    Повърхностни линейни дренажни системи се използват при отводняване на различни сгради,  пътища и т.н. Подземните дренажни системи са характерни за райони, където има много високи нива подпочвени води, които рушат основите на всичко, което се намира на нивото на подземните води. 

     Най-често при изпълнение на дренажни системи се препоръчват т. нар. гофрирани тръби, а тяхната повърхност може да бъде еднослойна, като при нея вътрешната и част е отражение на външната. а при двуслойната те имат вече гладка вътрешна повърхност, която спомага за по-ефективно отвеждане на по-малките частици в нея. Каква да изберете, зависи от дълбочината на полагането на тръбата, тъй като се препоръчва при еднослойните тръби да бъдат вкопавани на не повече от два метра, а при двуслойните гофрирани дренажни тръби дълбочината може да стигне и до шест метра.

  Гофрираните тръби могат да бъдат също в зависимост от твърдостта: гъвкави или твърди.

  Гъвкавите гофрирани дренажни тръби се използват естествено за неправолинейни участъци. А тръбите, които притежават твърдост са с дължина от 6 м, които се свързват с помощта на колектори по праволинейното трасе. Могат да бъдат тънкостенни с дебелина от 5 см до дебелостенни от 15 см.

    Независимо каква дренажна система ще се наложи да изберете е важно тя да бъде изпълнена от лицензирани фирми, които да я изпълнят по проект по най-добрият начин годен за дългосрочна експлоатация.

   Повече за нашите услуги в областта на строителството, както и за изграждане на дренажни системи и отводняване може да видите на сайта и блога ни на строителна фирма МД-90 за Варна и област – http://www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…