Почивка в Дубай и Абу Даби – Върхът на Арабската Цивилизация

1
203
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Дата: 16.11.2021

Престой: Осемдневна

Цена: 1465 лв.

1 ден София – Абу Даби
Отпътуване в 14:10 ч. от Терминал 1 на летище София за Абу Даби с полет на авиокомпания „Wizz Air”. Пристигане на летището в Абу Даби в 21:05 ч. Посрещане от представител на агенцията. Трансфер до хотелa (около 30 мин., в зависимост от трафика). Настаняване в хотел „Ramada Abu Dhabi Corniche“ 4* (или подобен). Информационна среща с водача в лобито на хотела и възможност за записване на допълнителни екскурзии. Нощувка.

2 ден Абу Даби – Джамията „Шейх Зайед“
Закуска. Панорамна обиколка на Абу Даби с местен екскурзовод (включена в цената). Често споменаван като „Манхатън на Средния Изток” Абу Даби предлага огромно разнообразие от съвременна и арабска архитектура. Тук ще се насладите на множество впечатляващи гледки, включително на Етнографското селище, което ще посетите (мин. 30 мин. с екскурзовод на български), за да се запознаете с живота на местните хора преди откриването на нефта, ще продължим към световно известния хотел „Емирейтс Палас” и красивия район Корниш, който предлага прекрасни гледки към хоризонта на града и вълноломния остров – зеленото сърце на града. Следва посещение на впечатляващата джамия „Шейх Зайед” (мин. 1 час и 30 мин. с екскурзовод на български) – най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света. В джамията има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав, шал за главата. Не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи. Ще видите също така и пистата за Формула 1 (панорамно от автобуса) и ще посетите магазина за сувенири на най-големия увеселителен парк в света „Светът на Ферари“ (Ferrari World, около 30 мин.).
По желание посещение на увеселителния парк „Светът на Ферари”. Билет за увеселителния парк – единственият по рода си тематичен парк на „Ферари“ в света. Той предлага забавления за всички възрасти и разказва по вълнуващ начин историята на Ферари чрез повече от 20 образователни и зашеметяващи обиколки и атракции, магазини и автентична италианска кухня. Под огромния емблематичен червен покрив се намират следните атракции: „Формула Росса” – най-бързото в света влакче в увеселителен парк, което достига скорост от 240 км/ч; Галерия „Ферари“ – най-големият шоурум на „Ферари” в света извън Моранело, с интерактивен дисплей, показващ моделите на Ферари от 1947 г. до днес; „Скоростта на Магията” – фантастично 4D изживяване през дълбоки зелени джунгли, ледени пещери и дерета, чак до кратера на огнедишащ вулкан. Необходимо е ползването на такси (около 60 АЕД на посока). Възможност за вечеря в един от най-луксозните хотели в света „Еmirates Palace” – след предварителна резервация и доплащане. Нощувка.

3 ден Абу Даби – Дубай
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за самостоятелно посещение на новия президенстки дворец QASR AL WATAN или Лувър Абу Даби.
13:30 ч. среща в лобито на хотела. 14:00 ч. трансфер от Абу Даби до Дубай (около 90 мин. в зависимост от трафика). Настаняване в хотел „Elite Byblos Al Barsha“ 4* (или подобен). Информационна среща. По желание посещение на Глобъл Вилидж – културно селце, разполагащо с над 30 павилиона от 75 държави, тук ще намерите  разнообразна международна кухня в различни ресторанти, кафенета, уникални занаяти и типични сувенири, произведения на изкуството от всички краища на света (работи от ноември до април). Нощувка.

4 ден Дубай – Бурж Халифа
Закуска. 09:00 – 13:30 ч. Панорамна обиколка на Дубай с местен екскурзовод (включена в цената). По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща старата и новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще пресечем Дубай Крийк (канал, разделящ старата и новата част на Дубай) с типична арабска лодка „абра“, за да отидем до старата част на града Дейра, където се намира най-големият пазар за злато, бижута, платове и подправки. Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“.
13:30 – 15:30 ч. Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж или 148-ми етаж на небостъргача „Бурж Халифа“ и свободно време в търговския център „Dubai Mall“. Тук може да посетите луксозния пазар „Al Bahar Souk“ или аквариума „Dubai Aquarium & Underwater Zoo“, да се изкачите до наблюдателната площадка „At The Top“ на 124-ти етаж на най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“, която предлага невероятна панорама към града (билетите за наблюдателната площадка се закупуват предварително за точен ден и час и включват изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой на площадката. На място е възможно закупуване на билети на два пъти по-висока цена). Възможност за посещение на Танцуващите фонтани, разположени в езерото Бурж Халифа, което има площ от 30 акра. Височината на водната струя достига до 150 метра, а дължината на цялата конструкция е 275 метра. Над 6600 светлини и 25 цветни прожектори създават уникален визуален спектакъл. Представленията са на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.
Свободно време или по желание организирано прибиране в хотела с метро (oколо 30 мин., билет – около 8 AED или 3 USD) или самостоятелно прибиране с такси (20-25 мин., около 40-45 AED или 12-15 USD). Нощувка.

5 ден Дубай
07:00 – 10:30 ч. Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание:
– 09:00 – 12:00 ч. Посещение на Магическите градини (Dubai Miracle Garden), омайващи със своята красота и разнообразие. Градините са вписани в Книгата на Гинес. Тук ще имате възможност да видите на едно място повече от 45 млн. цветя. Ще имате и свободно време за разходка сред цветните композиции, кафе и снимки.
– 12:30 – 14:30 ч. Обяд в хотел „Бурж Ал Араб”. Посетете най-луксозния хотел в света, един от символите на Дубай и една от най-фотографираните сгради. За интериора на помещенията са използвани 840 кг. 22-каратово злато, а на върха на хотела има хеликоптерна площадка. Обядът е на блок маса в ресторант „Al Iwan“ в традиционна кухня стил гурме (напитките не са включени в цената). Изисква се официално облекло.
– 15.30 – 21.30 ч. Сафари в пустинята с барбекю вечеря – една запомняща се емоция, изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Ще тръгнете от вашия хотел с Toyota Landcruiser навътре към пустинята, преминавайки през пясъчните дюни. Ще пристигнете в бедуински лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка и възможност за романтични снимки. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под приказното пустинното небе, под звуците на арабска музика и традиционни танци. Вечерята е на блок маса с обилни салати, ястия, десерти и безалкохолни напитки (бирата и алкохолните напитки се заплащат допълнително). Вечерта връщане обратно до хотела. Нощувка.

6 ден Дубай
07:00 ч. – 10:30 ч. Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание:
– 09:00 – 14:00 ч. Полудневен тур „Арабска приказка“ – разглеждане на старата част на Дубай с включен обяд в традиционен местен ресторант и свободно време на пазарите. Ще имате възможност да се запознаете с историческия център на търговоята в Дубай, естествения канал, който разделя Дубай на две части стара и нова. В Дейра – старата част, ще стигнете премкинавайки канала с водно таски или както го наричат местните – абра.  Ще се потопите в колоритните арабски пазари за подправки, злато, платове, ще усетите типичната местна атмосфера. Хиляди туристи от цял свят идват тук заради голямото разнообразие и ниски цени на сувенири, парфюми, ядки, злато, диаманти, подправки и какво ли още не. Свободно време на пазарите. Обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела.
– 19:30 – 22:30 ч. Круиз с романтична вечеря на арабска галера. Предлагаме Ви една романтична вечер на арабска галера в продължение на два часа. По време на круиза, наслаждавайки се на невероятно красива панорама на новата част на Дубай, ще имате възможност да се докоснете до арабската гостоприменост! Вечерята е на блок маса с обилна храна от рибни и месни ястия от арабската и международна кухня и различни десерти. Или круиз с луксозна яхта по каналите на Дубай Марина с включена вечеря (19:30-22:30). Ще имате възможността да се насладите на величеството на Марината в Дубай и да се почувствате като истински знаменитости. Провежда се на бордна на най-голямата яхта в Дубай. Ще преминете през уникалният изкуствен канал, оформящ Марината в Дубай, ще имате възможността да се насладите на невероятната гледка на изкуствения остров „Палмата“. Единствено на борда на този круиз ще може да видите още една от емблемите на Дубай, хотел „Атлантис“, намиращ се на върха на Палмата. На борда ще се насладите на кетъринг от 5* хотел и готвачи на живо, които ще приготвят по атрактивен начин Вашата вечеря. Нощувка.

7 ден Дубай
07:00 – 10:30 ч. Закуска. Свободно време в Дубай или възможност за:
– 09.00 – 14.00 ч. Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до Шарджа и Аджман. Шарджа e културната столица на ОАЕ, a Аджман e най-малкото от 7-те емирства. По време на този тур ще имате възможност да се потопите в традиционната арабска култура. Ще научите повече за ислямската цивилизация, посещавайки етнографския музей в Аджман. Продължавайки към Шарджа, ще спрете за фотопауза пред спиращи дъха гледки към плажа и пред Руската църква – един от малкото православни храмове на Арабския п-в. Ще посетите традиционния закрит пазар в Шарджа „Blue Souk” за злато, сребро, килими, подправки и сувенири. Връщане обратно в хотела.
– 15.00 – 19.00 ч. Полудневна екскурзия до изкуствения палмов остров с включено посещение на „The View“, свободно време в хотел Atlantis. Възможност за вечеря в „The Point“ с гледка към най-големите фонтани в света Palm Fountain.
Нощувка.

8 ден Дубай – Абу Даби – София
07:00 – 10:30 ч. Закуска. Най-късно до 13:00 ч. напускане на стаите в хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 21:50 ч. с полет на авиокомпания „Wizz Air”. Кацане на летище София (Терминал 1) в 01:25 ч.

Хотел „Elite Byblos Al Barsha“ 5*

Местоположение: Хотелът е нов, луксозен и предлага комфортно настаняване в удобни стаи и любезно обслужване. Намира се в район Ал Барша, един от новите квартали на Дубай, в непосредствена близост до втория по големина търговски център „Mall of the Emirates“ известен с Ski Dubai. На 5 минути пеша от хотела има спирка на метрото.

Стаи: Стаите са комфортни, просторни, чисти, оборудвани с телевизор, климатик, минибар, машина за чай/кафе, електрическа кана, сешоар, ютия и дъска за гладене. В стаите има безплатен достъп до безжичен интернет. Има възможност за допълнително легло.

Услуги: На разположение на гостите са 2 басейна, фитнес, ресторант, денонощна рецепция, обмяна на валута.

Плаж: Могат да се използват два плажа:
– Джумейра Бийч, който е безплатен. Намира се на около 15 минути с такси от хотела. Има и зона, в която се плаща за ползване на шезлонг и чадър. Няма ограничения за видовете бански.
– Луксозният JBR – заплаща се за шезлонг и чадър 110 AED или 30 USD на турист. Намира се на 20 мин с такси от хотела, което струва около 35 AED или 10 USD на посока.

Хотел „Ramada Abu Dhabi Corniche“ 4*
Могат да се ползват три плажа
– Градският плаж е безплатен и се намира на около 5 минути с такси от хотела. Има и платена зона, където могат и да се наемат чадъри и шезлонги за 10 AED (3 USD). Няма ограничения за видовете бански. Предлагат се безплатни трансфери от хотела веднъж сутрин и веднъж следобед.
– Corniche Beach, вход 10AED (3USD) където могат да се наемат чадър и шезлонг за 25AED (7 USD).
– Луксозният плаж на Saadiyat Island, където се намира филиал на Лувъра – заплаща се входна такса около 50 AED (14 USD) за шезлонг и чадър на турист. Намира се на около 15-20 мин с такси от хотела (25 EAD или 7 USD).