Какви са пропуските в новия закон за хазарта?

75
397
Добави коментар
fresh4o
fresh4o

Много се изговори и изписа относно новия закон за хазарта, но какво е най-важното, което трябва да знаете? В следващия материал ще можете да видите всички ключови моменти в комбинация с всички позитиви и негативи. Дали новият закон е скалъпен набързо и необмислен или всичко е перфектно в него? Дали няма предпоставки за монопол и почти невъзможно навлизане на нови играчи на пазара?

Законът за хазарта дълго време заемаше водеща челна позиция в дневния ред и до днес продължава да вълнува много хора. Но смело можем да кажем, че облагането на хазартната дейност в България винаги е било в центъра на различни обществени дебати по редица причини.

Стремежът към намаляването на нелегалния пазар, в резултат на което ще се увеличат бюджетните приходи, е тема, която вълнува всички засегнати страни в тези многостранни отношения – потребители, оператори и държава. Именно поради тази причина обществения интерес е силен и регулирането на всички хазартни оператори организиращи спортни залози, лотария, казино игри и всякакви други видове залози трябва да бъдат стриктно контролирани. Хазартният пазар определено е сред най-печелившите и апетитни за мнозина сфери. Имаше разностранни коментари за новоприетите разпоредби като дори нееднократно се повдигна въпроса за евентуално противоречие с основния закон, като това съмнение беше премахнато в последствие.