Спортни клубове се обявиха срещу поправките в Закона за хазарта от 2020

71
407
Добави коментар
fresh4o
fresh4o

Редица спортни клубове се обявиха против промените в закона за хазарта. Според част от тях тези мерки ще рефлектират негативно върху спонсорството като по този начин ще бъдат редуцирани средства за реклама. В условията на пандемия причинена от Covid-19 това свиване на рекламните разходи на лицензираните букмейкърски компании в България ще задълбочи още повече кризата в родния спорт. Най-потърпевши ще бъдат футболните клубове, защото от спонсорството е основният им източник на доходи, когато стадионите са затворени и се играе без публика. Това твърдение важи в пълна сила и за баскетбола, волейбола и почти всички други видове спорт, които са пряко засегнати от епидемията.

Българската спортна федерация по баскетбол, футболните отбори „Лудогорец“ и „Миньор Перник“ и волейболният клуб „Славия“ се обявиха против промените в Закона за хазарта. Причината – заложените промени в закона ще повлияят негативно на редица български клубове, които се спонсорират от букмейкърски компании.

Всички са единодушни и очакват разбиране и подкрепа от страна на държавата, а не допълнително задълбочаване на предстоящата криза.