МБАЛ „Доверие“ получи дарение респиратор от „ЗК България Иншурънс“ АД

2
139
Добави коментар
eventA
eventA

Безвъзмездно и безусловно дарение, предназначено за новосформираното звено за борба с Covid-19 получи екипът на МБАЛ „Доверие“. Преносим респиратор за интензивни грижи на немската марка Dräger Oxylog 3000 бе дарен в отговор на обявлението от ръководството на болницата, че започва реорганизация, за да се включи в борбата за лечение на заразени с коронавирус.

От Застрахователна компания България Иншурънс съобщиха,  че решението за финансовата подкрепа е взето веднага, след като от ръководството на болницата са споделили, че от месец май търсят възможност за закупуване на животоспасяващата апаратура в условията на пандемия от Covid-19.

„Това е един благороден жест от страна на нашите партньори от ЗК България Иншурънс. Дарението е навременно и необходимо, и решава донякъде проблемът с необходимата ни апаратура. Респираторът ще улесни работата на колегите в грижата за пациентите.  Благодарим за огромната съпричастност към живота и здравето на хората и голямата социална ангажираност“, коментира д-р Димитър Гугутков, изпълнителен директор на МБАЛ „Доверие“ – София.

Според Николай Логофетов, изпълнителен директор на ЗК България Иншурънс, с този жест компанията продължава своята социално отговорна политика и усилията си да бъде в максимална полза на нашите клиенти и партньори. „Радваме се, че успяхме да подпомогнем болницата и да осигурим част от необходимата им апаратура, за да могат да предоставят навременна и животоспасяваща грижа за тежко болните пациенти. Чрез дарението бихме искали да изкажем и нашата благодарност към всеотдайността на медиците и служителите на МБАЛ „Доверие“  и да подкрепим усилията им в условията на коронавирус епидемията. Ние винаги сме се стремили да бъдем съпричастни и считаме, че всяка помощ сега е от изключителна важност за общността, в която живеем и работим, в настоящата динамична обстановка на разпространение на COVID-19 в страната.“   Екипът на МК „Доверие“ е максимално мобилизиран за ефективна работа в COVID отделението. Благодарение на корпоративни и частни дарения то  разполага с всички одобрени и показани за лечение медикаменти и апаратура. Болницата продължава и приемът и на спешни пациенти с други оплаквания.

МК „Доверие“  предлага извършване на бърз кръвен тест за качествено откриване на антитела от класовете IgG и IgM срещу вируса 2019-nCoV (коронавирус). Този тест e помощно средство при установяването на първична и вторична инфекция и е предназначен за професионална ин витро диагностична употреба. Надеждността на бързите антигенни тестове е изключително висока и е част от целия комплекс лабораторни тестове, които потвърждават, но не изключват COVID заболяване. Диагнозата се изгражда основно на базата на клиничната картина и образните изследвания.