5 причини да обичате грима

1
197
Добави коментар
hlape
hlape

Добрата визия ще повиши значително самочувствието Ви

Причина номер 1 – Гримът Ви прави красиви. Разбира се, това е добре известен факт, но въпреки това считаме за необходимо да го споменем.

Но има едно нещо: не гримът ви прави красива, а вашата естествена красота . А именно, гримът трябва да бъде умерен: не е необходимо да създавате допълнителен слой тон, за да се гримирате в различен цвят на кожата. Ако имате бледа кожа, изравнете цвета с малко основа, нанесете малко студен руж и ще получите аристократична порцеланова кожа. Или може би сте дама с тъмна кожа, изравнете цвета с малко количество тон и нанесете златист руж – и сега ще се превърнете ориенталска красавица с карамелена кожа. Всички тонове на кожата са добри, просто трябва да можете да ги възпроизвеждате правилно. 2-та причина – гримът повишава самочувствието. Смятаме, че никой няма да оспори, че отражението в огледалото с равномерен тен, здрав руж и изразителен поглед ви тласка към повече постижения от това, което обикновено виждаме сутрин … след дискотека, и … след четири часа сън, например. 3-та причина – гримът развеселява и подобрява настроението. Не е тайна, че дори и най-позитивното отношение може да съсипе неочаквана пъпка или синини под очите. Но скривайки тези недостатъци и фокусирайки се, например, върху очите, самата усмивка се появява на лицето ви. Причина номер 4 – гримът предпазва кожата ви. Никой не мисли за това, но нанесеният върху лицето пудра или фон дьо тен предпазва кожата от въздействието на агресивна среда, като например използване на слънцезащитен крем. Също така, козметиката предпазва лицето от напукване и прах, който се утаява върху него за целия ден. Основното нещо е да не забравяте да измиете грима в края на деня – това е много важно. Петата, последна причина към настоящата статия – козметиката се грижи за лицето ви. Фактът, че тоналните кремове са вредни за кожата, отдавна е мит. Днешните основи често съдържат здравословни масла и разнообразни иновативни формули, които могат да овлажняват, подхранват, възстановяват и подмладят кожата. По този начин, отказването от грима може да се лиши от много ползи и радости от живота. Трябва да отбележим, че често се допускат грешки, когато млади момичета се гримират сами, гледайки клипче в социални мрежи за видеосподеляне, например.

Ние Ви съветваме поне веднъж да се възползвате от професионално обучение по грим, да придобиете основните познания, а след това нещата ще си дойдат от самосебе си.

Естествено, това е само препоръка и по никакъв начин не желаем да Ви се натрапваме, но винаги има какво да научите от професионални гримьори. Истина е, че във всеки по-голям град има гримьори, които са със солиден опит и ще помогнат за Вашата визия, а това ще направи и Вас щастливи, с по-голямо самочувствие и увереност.

Обобщение

Както успяхте да прочетете по-горе, много са причините, които да Ви подтикнат да ползвате грим, но Ви съветваме да не прекалявате, да ползвате умерени количества и да правите добри съчетания.

Нещо важно. Ползвайте маркови гримове, гримове, които са с доказано добро качество. Евтините гримове могат да причинят дискомфорт и раздразнение на кожата, и по никакъв начин не Ви ги препоръчваме.

Посетители:
24